Okullara akıllı şebeke sistemi

Bursa’da yaklaşık bin 500 okul ve eğitim kurumuna akıllı şebeke sistemi kurularak, elektrik, doğalgaz ve suyun verimli kullanılması sağlanacak. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesi, Yıldırım Kaymakamlığı...

29 Haziran 2015 Pazartesi 12:57
Okullara akıllı şebeke sistemi
Bursa’da yaklaşık bin 500 okul ve eğitim kurumuna akıllı şebeke sistemi kurularak, elektrik, doğalgaz ve suyun verimli kullanılması sağlanacak.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesi, Yıldırım Kaymakamlığı ve Teknik Eğitim Vakfı Bursa Şubesi’nin iş birliğiyle yapılacak projenin tanıtımı yapıldı. Daha önce Yıldırım ilçesinde 20 okulda yapılan uygulamada gerekli verim alındı. Bunun üzerine proje Bursa’daki yaklaşık bin 500 özel ve resmi okullarda faaliyete geçecek.

VERİMLİ KULLANIM
Projeyle ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, “Enerjiyi hem kullanacağız, hem de verimli kullanacağız. Bu ikisi çok önemli. Enerjiyi kapatarak verimli kullanmayacağız. Bin 230’u üzerinde resmi, bin 500 civarında okulumuz var. Okul ve kurumlarımızda elektrik, su, doğalgaz kullanılıyor. Bunları verimli kullanmak adına çalışmalar yürütüyoruz. Bunları hem kullanıp az para ödeyeceğiz, hem de kontrol edeceğiz” dedi.
Projenin bütçesi ile ilgili bilgiler veren Sarıkaya, “Avrupa Birliği (AB) bütçe konusunda talepte bulunacağız. Horizonlar yüklü projeler için kullanılıyor. Brüksel’de akredite olmuş Türk firması bizim adımıza işleri yürütecek. Horizona girdiğimiz zaman kaynakların büyük bölümünü AB karşılayacak. Bizde projenin sahipleri olarak kaynaklarımızı göstereceğiz. Bizden para çıkmayacak, hibe alacağız. Bizim giderlerimiz o projenin finansmanlarından karşılanacak” diye konuştu.
ENVERDER Başkanı Mustafa Uysal ise, “AB’de horizon 20-20 diye büyük bir proje var. Bu 85 milyar Euro’luk bütçe ve 5 yıllık program. Enerji verimliliği ile ilgili projeler var. Dünyada belki örnek olarak çalışacağız. Bütün okulların merkezi sistemle incelenerek akıllı şebeke esas olacak” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<