banner359

Sanayi Atıklarını Artık Belediye Toplamayacak

Bursa’nın İnegöl ilçesinde sanayi atıklarını artık belediye toplamayacak.Sorumlu olmamasına rağmen bu zamana kadar sanayi bölgesindeki atıkları bertaraf eden İnegöl Belediyesi, artık kanun gereği bu işi yapmayacak. İnegöl Belediyesi,...

10 Aralık 2015 Perşembe 11:34
Sanayi Atıklarını Artık Belediye Toplamayacak
Bursa’nın İnegöl ilçesinde sanayi atıklarını artık belediye toplamayacak.
Sorumlu olmamasına rağmen bu zamana kadar sanayi bölgesindeki atıkları bertaraf eden İnegöl Belediyesi, artık kanun gereği bu işi yapmayacak. İnegöl Belediyesi, 2872 sayılı Çevre Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu hükümleri gereğince 15 Aralık 2015 tarihi itibariyle endüstriyel ve tehlikeli atıkları toplamayacak. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, mobilya sanayi atıklarının atıldığı bölgeye giderek açıklamada bulundu. Kansu, “Daha temiz, daha sağlıklı, bir İnegöl için çalışmalarımıza fasılasız devam ediyoruz. İnegöl Belediyesi olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde şehrin her noktasında temizlik çalışmalarımız sürüyor. Kısa bir süre önce ekiplerimiz Küçük Sanayi Sitesi Ağaç İşleri Bölümü’nde genel bir temizlik yaptı. Ancak, temizliğin üzerinden çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, pek çok noktada sunta parçaları başta olmak üzere çeşitli endüstriyel atıkların gelişi güzel bir şekilde etrafa saçıldığı görüldü. Esnafımızın temizlik çalışmalarına destek vermelerini istiyoruz. Çevre Kanunu gereği mobilya firmalarımızın endüstriyel atıkları ile tehlikeli atıklarını lisanslı bir firma ile anlaşarak kendilerinin bertaraf etmek zorunda olduğunu esnafımıza duyurmuştuk. Atıkları toprağa verenlere 2015 yılı için 46 bin 501 TL idari para cezası kesilecek. Belediye mesken atıklarını toplamakla yükümlü, sanayiden çıkan atıkların toplanması konusunda ise herhangi bir sorumluluğu yok. Endüstriyel ve tehlikeli atıklardan dolayı başta yangın ve çevre kirliliği dahil olmak üzere doğabilecek her türlü olumsuzluktan belediyemiz sorumlu değildir” diye konuştu.
Kansu, 15 Aralık 2015 tarihi itibariyle sanayiden kaynaklı üretim atıklarını toplamayacaklarını hatırlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<