Yenişehir çöplüğü ıslah edildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde 29 adet düzensiz çöp döküm sahasından biri olan Yenişehir ilçesindeki çöplüğü de ıslah etti.Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 2015 yılında 7 farklı...

24 Kasım 2016 Perşembe 11:41
Yenişehir çöplüğü ıslah edildi
Bursa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde 29 adet düzensiz çöp döküm sahasından biri olan Yenişehir ilçesindeki çöplüğü de ıslah etti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 2015 yılında 7 farklı alanda gerçekleştirilen çalışmalar ile toplam 35 bin metrekare yeşil alanı Bursa’ya kazandırmıştı. Bu çalışmaları 2016 yılında da hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa’daki 80 bin metrekare, Karacabey’deki yaklaşık 60 bin metrekare alanı bulundukları bölgelere yeşil alan olarak kazandırdı.
Yenişehir İlçesindeki 40 bin metrekare alanda bulunan yaklaşık 200 bin metreküp katı atığın ıslahı gerçekleştirildi. Düzensiz döküm yapılan alanda yağmur sularının çöp içine sızmasını engellemek ve saha dışına akışını sağlamak maksadıyla çöp yüzeyine uygun eğimler verildi. Düzenlenen alanın üzeri atığın, hava ve su ile temasının kesilerek izole edilmesini sağlamak maksadıyla 50 santim kalınlığında toprak örtü ile kapatıldı. Uygun noktalarda metan gazının çıkışının sağlanması için yaklaşık 21 adet gaz bacası teşkil edildi. Ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi amacıyla saha tel çit ile çevrilerek koruma altına alındı.
Yenişehir ilçesiyle birlikte 2016 yılında 3 ilçenin düzensiz çöp alanları ıslah edilerek toplam 200 bin metrekare yeşil alan Bursa’ya kazandırılmış oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<