banner359

1948’den bu yana ilk !

Fransa’da hava sıcaklığı 1948’den bu yana ilk defa 40 dereceye ulaştı. Yetkililer artan sıcakları “asrın yazı” olarak nitelerken, halk serinlemek için gölge ve su kaynaklarına akın etti.Bu yaz Avrupa’nın pek çok yerinde görülen...

02 Temmuz 2015 Perşembe 13:41
1948’den bu yana ilk !
Fransa’da hava sıcaklığı 1948’den bu yana ilk defa 40 dereceye ulaştı. Yetkililer artan sıcakları “asrın yazı” olarak nitelerken, halk serinlemek için gölge ve su kaynaklarına akın etti.
Bu yaz Avrupa’nın pek çok yerinde görülen yüksek sıcaklıklar Fransa’ya da hakim oldu. 40 dereceye ulaşan sıcaklar Fransa halkının serin alanlara kaçmasına neden oldu. 2003 yılında yüksek hava sıcaklıklarına tedbirsiz yakalan Fransa’da yaşlılar hayatını kaybetmişti. Hükümet, 12 yıl evvel olduğu gibi yüksek sıcaklıklar nedeniyle yeniden yaşlı bebek ölümlerinin gerçekleşmemesi için halkı uyardı. Fransa Sağlık Bakanlığı, halka yalnız yaşayan yaşlı akraba ve tanıdıklara ziyarette gidilmesi çağrısında bulundu.
Aşırı sıcağa karşı alınacak tedbirleri sıralayan Sağlık Bakanlığı halka bol su içmeleri tavsiyesinde bulundu. Fransa’da bu aylarda çok kişinin tatile çıkması ve tatile çıkanlar arasında hastane personeli ile doktorların da bulunması hükümetin farklı arayışlara girmesine neden oldu. Hükümet, doktor ve hastane personelinin yetersiz kalması durumunda tıp öğrencilerinin, tatildeki personelin yerini alması için hazır bulunmasını istedi.
Başkent Paris’te gün içinde 40 dereceye çıkan sıcaklık, halkın serinlemek için nehir kenarlarını tercih etmesine yol açtı. Eyfel Kulesi karşısındaki çimlerin üzerine yatıp güneş banyosu yapan halk, belediyenin havuz suyunu açmaması üzerine dolu olmayan havuzda serinlemeye çalıştı. Paris’in sokaklarında yağmurlu havalarda açılan şemsiyeler bu sefer güneşten korunma kalkanı haline geldi. Bunun yanı sıra hava sıcaklığıyla birlikte kent merkezinde trafikteki araçların egzoz gazı büyük ölçüde hava kirliliğine neden oluyor. Bu hususta halka toplu taşıma araçlarıyla seyahat etmesi tavsiyesinde bulunuluyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<