Almanlar Mark’ı Bırakamıyor

Almanlar, para birimi olarak Mark’tan Euro’ya geçeli 13 yıl olmasına rağmen piyasada hala 12,9 milyar (6,6 Milyar Euro) Mark’ın olduğunu ortaya çıktı. Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) halkın elinde halen 12,9 milyar Alman Mark’ının...

25 Aralık 2014 Perşembe 11:36
Almanlar Mark’ı Bırakamıyor
Almanlar, para birimi olarak Mark’tan Euro’ya geçeli 13 yıl olmasına rağmen piyasada hala 12,9 milyar (6,6 Milyar Euro) Mark’ın olduğunu ortaya çıktı.
Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) halkın elinde halen 12,9 milyar Alman Mark’ının olduğunu açıkladı. Almanya’nın 13 yıl önce Mark’tan Euro’ya geçmesine rağmen bu miktarda paranın halkın elinde olmasının Almanların para değerleri olan Mark’tan vazgeçmedikleri olarak nitelendirildi. Almanya dışında ne kadar Mark olduğu ise bilinmiyor.
Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada halkın elinde bulunan markları büyük bir bölümü hatıra, bir kısmı ise yatırım olarak elinde bulundurduğu ve önemli bir bölümünün ise unutkanlık yüzünden Euro‘ya çevrilmediği ifade edildi. Merkez Bankası Almanya piyasasında olan kâğıt ve madeni paraların miktarının ne kadar olduğu ve ne kadarının takas yoluyla Euro’ya çevrildiğini bilindiğini takasa tabi tutulmayan paranın ise 12,6 milyar Mark olduğunun ortayı çıktığı ifade edildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<