banner359

Avrupalı Müslümanlar sokoğa iniyor

Avrupa’da Müslümanlara karşı oluşan ön yargıları hafifletmek İslam’la ve Müslümanlarla ilgi merak edilenleri batı toplumu ile paylaşmak için İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı, binlerce kişi ile sokaklara inerek İslam’la ilgili...

24 Şubat 2015 Salı 14:48
Avrupalı Müslümanlar sokoğa iniyor
Avrupa’da Müslümanlara karşı oluşan ön yargıları hafifletmek İslam’la ve Müslümanlarla ilgi merak edilenleri batı toplumu ile paylaşmak için İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı, binlerce kişi ile sokaklara inerek İslam’la ilgili merak edilenleri cevaplayacak.
İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (İGMG) tarafından yapılan açıklamada 28 Şubat’ta “Buyurun Ben Müslümanım” başlığı altında yapılacak etkinlikte, batı toplumuyla temas sağlanacağı ve bu temas sayesinde karşılıklı önyargıları ve korkuları yıkmanın amaçlandığı, empatinin teşvik edileceği ifade edildi.
İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı Kemal Ergün, “İnsanlarla bireysel olarak iletişime geçmek, karşılıklı anlayışı ve empatiyi teşvik etmenin en doğal ve en iyi yoludur. Bu gerçek birçok araştırmayla kanıtlanmıştır. İnsanların birbirleriyle temaslarının az olduğu ya da olmadığı yerlerde, karşılıklı ilişkilerde ön yargılar çok daha fazla hâkim olurlar. Nitekim İslam düşmanlığının en yaygın olduğu yerler, Müslümanların en az oranda yaşadığı yerlerdir. Bu düşünce ile ‘Buyrun, Ben Müslüman’ım’ etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlikle, Müslümanlar ve gayrimüslimler arasında karşılıklı iletişimin ve gönül köprülerinin kurulmasını teşvik etmek istiyoruz. Hedefimiz insanların birbirine yakınlaşması ve birbirlerini tanımasıdır” ifadelerinde bulundu. Kemal Ergün açıklamasında ayrıca, “Bu etkinlikle, aynı ülkede yaşadığımız insanlara Müslümanlarla iletişim kurma ve Müslüman toplumunu tanıma anlamında basit bir imkân sunuyoruz. Özellikle terör tehdidi ve İslam düşmanı gösterilerin gündemi sürekli olarak meşgul ettiği bu günlerde bu gibi etkinlikler daha da önem kazanmaktadır” ifadelerine yer verdi.
“Buyrun, Ben Müslüman’ım” etkinliği Almanya, Hollanda, Fransa, Avusturya, Danimarka gibi Avrupa’nın birçok ülkesinde kamuya açık alanlarda, alışveriş caddelerinde, çarşılarda ve şehir merkezlerinde gerçekleştirilecek. 28 Şubat 2015 tarihinde saat 11’de başlayacak olan “Buyrun, Ben Müslüman’ım” etkinliği için hazırlanan bilgilendirme amaçlı el ilanları ücretsiz olarak ilgili herkese sunulacak. Bu el ilanlarında etkinliğin açıklaması yapılırken, karşılıklı iletişimin neden önemli olduğu da anlatılacak. Etkinliğe katılmayı kabul eden insanlara jest olarak ayrıca birer gül hediye edilecek.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<