banner359

Başörtüsüz Spikere Tepki Yağdı

Suudi Arabistan’ın devlet kanalı Al Ekhbariya’de kadın sunucunun başörtüsüz program sunması, ülkede büyük tepkilere yol açtı.Başı açık şekilde program sunmanın yasak olduğu Suudi Arabistan’da başörtüsünü çıkararak yayına...

07 Ağustos 2014 Perşembe 10:17
Başörtüsüz Spikere Tepki Yağdı
Suudi Arabistan’ın devlet kanalı Al Ekhbariya’de kadın sunucunun başörtüsüz program sunması, ülkede büyük tepkilere yol açtı.
Başı açık şekilde program sunmanın yasak olduğu Suudi Arabistan’da başörtüsünü çıkararak yayına çıkan spikere ve televizyon kanalına eleştiri yağıyor. Tepkiler üzerine bir açıklama yapan Kanal sözcüsü Salih Al Mughailif,, programın Suudi Arabistan’da değil, Londra’da yapıldığını ama böyle bir durumu hoş karşılamayacaklarını ifade etti.
Bu konuda bir özgürleşmenin söz konusu olmadığını kaydeden Sözcü, normal şartlarda birçok başı açık kadının programlara çıkabildiğini de ekledi.
Öte yandan sosyal medyada yöneltilen tepkilerin yanı sıra sunucuya destek veren Suudiler de oldu. Birçok kişi bu durumu özgürlüklerin gelişmesi yönünde atılan bir adım olarak tanımlarken bir kesim kullanıcılar da bu durumu normal karşıladıklarını ifade etti. Al Ekhbariya kanalı daha önce de 2004 yılında ilk kez bir programda kadın sunucuya yer vererek o dönemde büyük tartışmalar yaşanmasına neden olmuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<