Çiftçilerden traktörlü, biçerdöverli eylem

KKTC’de çiftçiler arpa fiyatlarının geç açıklanmasını ve beklenenin altında bir fiyatlandırma yapılmasını traktör, biçerdöver, kamyonlarda Başbakanlık binası önünde protesto etti. KKTC’de Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği (KTÇB)...

30 Haziran 2015 Salı 17:46
Çiftçilerden traktörlü, biçerdöverli eylem
KKTC’de çiftçiler arpa fiyatlarının geç açıklanmasını ve beklenenin altında bir fiyatlandırma yapılmasını traktör, biçerdöver, kamyonlarda Başbakanlık binası önünde protesto etti.
KKTC’de Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği (KTÇB) üyeleri, arpa fiyatlarının geç açıklanmasını ve beklenenin altında bir fiyatlandırma yapılmasını protesto etmek amacıyla Başbakanlık binası önünde bir araya geldi. Eylemleri çerçevesinde ilk olarak Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı’na giden protestocular, daha sonra Meclis önünden geçerek Başbakanlık binasına geldi. Traktör, kamyon ve biçerdöverlerle kente kent merkezine gelen eylemciler, hükümet ve KKTC Tarım Bakanı aleyhine slogan atıp, pankart açtı. Araçların üzerinde “Bakan-tüccar el ele”, “Vatan, hürriyet, ekmek”, “Susma, sıra sana gelecek”, “Köylü milletin efendisidir” ve “Bütünlüklü tarım politikası şart” yazılı pankartlar açarak, hükümetin biran önce sorunlarına çözüm getirilmesini talep etti.
Öte yandan, çiftçilerin araçlarının KKTC Başbakanlık trafik ışıklarının araç trafiğine kapanmasına neden olurken, trafik kontrollü bir şekilde sağlanıyor. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, Başbakanlık binasının bulunduğu güzergah trafiğe kapatıldı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<