’’dünya Işid Terörünün Yayılmasına Seyirci Kalamaz’’

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, dünyanın IŞİD terörünün yayılmasına seyirci kalamayacağını söyleyerek, ABD ve dünyanın geri kalanının, Irak’ın örgütle mücadeleye yönelik attığı her adımda desteğini göstermesi gerektiğini...

10 Eylül 2014 Çarşamba 20:06
’’dünya Işid Terörünün Yayılmasına Seyirci Kalamaz’’
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, dünyanın IŞİD terörünün yayılmasına seyirci kalamayacağını söyleyerek, ABD ve dünyanın geri kalanının, Irak’ın örgütle mücadeleye yönelik attığı her adımda desteğini göstermesi gerektiğini vurguladı.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Irak’ın başkenti Bağdat’ta Başbakan Abadi ile bir araya geldi. Başbaşa gerçekleştirilen görüşme sonrası basının karşısına çıkan Kerry, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kerry, Irak Başbakanı Haydar el-Abadi’nin Bağdat’ın Sünni ve Kürt topluluklar ile ilişkilerini düzeltme çabalarını desteklerken, Irak’ın IŞİD militanlarına karşı verilen mücadelede ABD’nin ortağı olduğunu dile getirdi.
Iraklıların derin mezhep ve etnik bölünmelerin üstesinden gelmelerinin ve yeni ve kapsamlı bir hükümet oluşturmalarının gerçekten büyük bir başarı olduğuna dikkat çeken Kerry, “Bunu, tarifi olmayan bir terör, şiddet ve katliamın ortasında barışçıl bir şekilde gerçekleştirmeleri tam anlamıyla tarihi bir başarı” dedi.
Kerry, IŞİD’in kötülüğün bir dışavurumu ve saldırgan bir terör örgütü olduğunu belirterek, “IŞİD, hedeflerine yalnızca şiddet, baskı ve yıkım yoluyla ulaşan bir örgüt” ifadesini kullandı. Örgüte karşı savaşın, Irak halkının yenmesi gereken bir savaş olduğunu kaydeden Kerry, dünyanın geri kalanının da bu savaşı yenmesinde Irak halkının yanında olması gerektiğine işaret etti. Dünyanın IŞİD terörünün yayılmasına seyirci kalmaması gerektiğini de vurgulayan Kerry, “ABD ve dünyanın geri kalanı bu yolda atılan her adımda Irak’a olan desteğini göstermeli” diye konuştu.
Kerry ayrıca, ABD Başkanı Barack Obama’nın birkaç saat içerisinde ABD’nin IŞİD’le mücadele stratejisi hakkında detaylı bilgiler vereceğini dile getirdi. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, “Daha önce söylediğim gibi, bu, geniş tabanlı ve kapsamlı bir strateji olacak” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<