banner359

Elektrik zammı protestosuna polis müdahalesi

Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde elektrik zammını protesto etmek için bir araya gelen yüzlerce kişiye polis müdahale etti. Ermenistan’da önceki gün başkent Erivan’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı...

24 Haziran 2015 Çarşamba 11:22
Elektrik zammı protestosuna polis müdahalesi
Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde elektrik zammını protesto etmek için bir araya gelen yüzlerce kişiye polis müdahale etti.
Ermenistan’da önceki gün başkent Erivan’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde bir araya gelen yüzlerce kişi elektriğe yüzde 16’dan fazla zam yapılmasını protesto etti. En az 200 kişinin katıldığı protesto gösterileri sırasında polis, ‘geri çekilin’ uyarısını dikkate almayan eylemcileri dağıtmak için orantısız güç kullandı. Polisin eylemcileri durdurmasının ardından eylemciler, başkent Erivan’ın kent merkezinde yer alan Mareşal Bağramyan Caddesi üzerinde oturma eylemi yaptı. Eylemciler, yetkililerin, taleplerini eylemciler tarafından seçilen 4 temsilci aracılığıyla Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’a iletmeleri çağrısını da reddetti. Eylemcilere gösterilerin yasal olmadığını belirterek dağılmaları çağrısında bulunan polis, eylemcilerin olumlu karşılık vermemesi üzerine tazyikli su kullandı, ardından da eylemcileri toplu halde göz altına aldı. Yetkililer, olaylar sırasında 237 kişinin gözaltına alındığını, 25 kişiye tıbbi müdahalede bulunulduğunu belirterek, 3 kişinin hastanelik olduğunu ve 11 polis memurunun da yaralandığını ifade etti.

2 YIL HAPİS YATABİLİRLER
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Armen Malkhasyan, polisin gösteriler sırasında aralarında bıçak, demir muşta, cop ve metal çubukların da bulunduğu çeşitli mühimmatlara el koyduğunu dile getirdi. Yetkililer, göstericilerin, eylemlere katılarak şiddet içeren davranışlarda bulundukları ve kamu düzenini bozdukları gerekçesiyle Ermeni Ceza Kanununa göre 2 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalabileceklerini belirtti.
Göstericilerin başkentteki oturma eylemi sırasında ulaşıma kapanan yol tekrar trafiğe açıldı. Erivan’daki protesto gösterileri Ulusal Mevzuat Komisyonu’nun tüketiciler için Ermenistan Elektrik Mains şirketinden tedarik edilen elektriğe yeni tarife uygulanmasına karar vermesinin ardından başlamıştı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<