banner359

Gazze Için !

Ada TV’de “Öğlen Ajansı” adlı programı sunan Mert Özdeş, ‘Gazze’ye Özgürlük için Bir Kova Kum’ kampanyasına destek vererek canlı yayında bir kova kumu başından aşağı döktü. Son günlerde ALS hastalığına dikkat çekmeyi...

26 Ağustos 2014 Salı 17:41
Gazze Için !
Ada TV’de “Öğlen Ajansı” adlı programı sunan Mert Özdeş, ‘Gazze’ye Özgürlük için Bir Kova Kum’ kampanyasına destek vererek canlı yayında bir kova kumu başından aşağı döktü.
Son günlerde ALS hastalığına dikkat çekmeyi amaçlayan ve dünyada hızla yayılan "Bir kova buz" kampanyasının ardından, İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze için de "Gazze’ye özgürlük için bir kova kum kampanyası" başlatıldı. Sosyal medyada büyük ilgi uyandıran kampanyaya, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya da destek vermişti. Kampanyaya bir destek de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden geldi. Ada TV’de Öğlen Ajansı programını sunan Mert Özdeş, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın Gazze’deki katliama karşı başından aşağı bir kova kum dökerek gerçekleştirdiği eylemine destek verdi. Gözler önünde işlenen insanlık suçlarına kayıtsız kalan dünyaya meydan okuduğunu belirten Özdeş, bu açıklamanın ardından canlı yayında bir kova kumu başından aşağı döktü.
Özdeş, programda yaptığı değerlendirmede, ALS hastalığına dikkat çekmek için başlatılan kampanyayı desteklediğini ancak kimilerinin bu kampanyayı reklam ve eğlence aracı olarak kullandığını gördüğünü söyledi. Kampanyanın bir diğer amacının da bağış toplamak olduğunu anımsatan Özdeş, toplanan bağış miktarının düşük kalmasını kampanyanın farklı yorumlandığının bir göstergesi olduğunu söyledi.
Afrika’da her beş saniyede bir çocuğun susuzluktan öldüğünü ve dünyada iki milyardan fazla insanın temiz suya hasret kaldığını belirten Özdeş, eğlence amacıyla başlardan aşağıya dökülen suların kampanyanın ruhuna aykırı olduğunu belirtti. Filistinli meslektaşı Ayman Aloul’un başlatmış olduğu eylemden etkilendiğini sözlerine ekleyen Özdeş, Filistinlilere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden her platformda destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<