banner359

Güney Kore’de Ikinci Faciadan Dönüldü

Güney Kore’de içinde 109 kişinin bulunduğu bir gezi teknesi, kayalara çarpmasının ardından batmaya başladı. Gezi teknesi, bir balıkçı teknesi tarafından halatla yardımıyla kıyıya çekilerek kurtarıldı.Güney Kore’nin güneybatısındaki...

30 Eylül 2014 Salı 11:56
Güney Kore’de Ikinci Faciadan Dönüldü
Güney Kore’de içinde 109 kişinin bulunduğu bir gezi teknesi, kayalara çarpmasının ardından batmaya başladı. Gezi teknesi, bir balıkçı teknesi tarafından halatla yardımıyla kıyıya çekilerek kurtarıldı.
Güney Kore’nin güneybatısındaki Hong-do adasından hareket eden gezi teknesi kısa bir süre sonra kayalara çarpmasının ardından su almaya başladı. İçinde 104 yolcu ve 5 mürettebatın bulunduğu gezi teknesinin dalgalarla boğuştuğunu fark eden bir balıkçı teknesi, sahil güvenliği arayarak tekneye yardım edip edemeyeceklerini sordu. Kısa sürede gemiye müdahale eden balıkçı teknesi, 109 kişinin bulunduğu gezi teknesini halat yardımıyla kıyıya çekerek Güney Kore’de ikinci bir gemi faciasının yaşanmasını son anda önlemiş oldu. Sahil Güvenlik yetkilileri kurtarma esnasında yaşları 18’den küçük 3 yolcunun yaralandığını bildirdi.
Güney Kore’de 16 Nisan’da yaşanan deniz faciasında 300’den fazla Güney Kore vatandaşı yaşamını yitirmiş ve bu olay son 44 yılın en kötü deniz olayı arasına girmişti. Sewol isimli bir feribotun alabora olması sonucu aralarında okul gezisinde olan çok sayıda öğrencinin de bulunduğu 300’den fazla kişi yaşamını yitirmişti. Facianın ardından Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye, sert eleştirilere maruz kalmış, ülkenin başbakanı Chung Hong-won istifa etmişti. Okulun müdür yardımcısı Kang Min-gyu da kendini asmıştı. Yavaş ve hatalı olmakla suçlu bulunan sahil güvenlik görevlilerini görevden alınarak yerine yeni bir merkezi kurtarma ajansı kuruldu. Geminin kaptanı da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<