banner359

Irak’ta Maliki’yi Devre Dışı Bırakan Gelişme

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Meclis Başkanı Yardımcısı Haydar El Abadi’yi hükümeti kurmakla görevlendirdi. Irak Başbakanı Nuri El Maliki, üçüncü dönem başbakanlık için görevin kendisine verilmesini bekliyordu.Irak’ta Nisan ayında...

11 Ağustos 2014 Pazartesi 17:05
Irak’ta Maliki’yi Devre Dışı Bırakan Gelişme
Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Meclis Başkanı Yardımcısı Haydar El Abadi’yi hükümeti kurmakla görevlendirdi. Irak Başbakanı Nuri El Maliki, üçüncü dönem başbakanlık için görevin kendisine verilmesini bekliyordu.
Irak’ta Nisan ayında yapılan seçimlerin ardından hükümeti kurma çalışmalarında yeni gelişme yaşandı. Seçimlerde en çok oyu alan Ulusal Şii İttifakı hükümeti kurmak için Nuri El Maliki’nin yerine Meclis Başkanı Yardımcısı Haydar El Abadi’yi aday olarak gösterdi. Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum da aday gösterilen El Abadi’ye hükümeti kurma yetkisini verdi. El Abadi’ye hükümeti kurması için 30 gün süre veren Cumhurbaşkanı Masum, “Ülkenin geleceği şimdi senin ellerinde” dedi.
Üçüncü dönem başbakanlık yapmak için Şii İttifakı’ndan kendisinin aday olarak gösterilmesini ve Cumhurbaşkanından kendisine görev verilmesini bekleyen Irak Başbakanı Nuri El Maliki ise yeni hükümeti kurma görevinin verilmemesini gerekçe göstererek cumhurbaşkanlığı sarayının etrafına Özel Silahlar ve Taktikler Birimi (SWAT) timlerini yerleştirmişti. Maliki açıklamasında anayasanın ihlal edildiğini ve Cumhurbaşkanı Masum’a dava açacağını söylemişti. Maliki ayrıca ordunun, aşiretlerin ve gönüllülerin kendi yanında olduğunu ileri sürmüştü.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<