banner359

IŞİD’den 6 noktaya eş zamanlı saldırı: 30 ölü

Mısır’ın Şeyh Züveyd kentindeki 6 farklı askeri kontrol noktasına eş zamanlı düzenlenen saldırılarda 30 asker hayatını kaybetti. Saldırıları IŞİD üstlendi.Mısır’ın kuzeyindeki liman kenti El Ariş’in yakınlarında yer alan Şeyh...

01 Temmuz 2015 Çarşamba 13:56
IŞİD’den 6 noktaya eş zamanlı saldırı: 30 ölü
Mısır’ın Şeyh Züveyd kentindeki 6 farklı askeri kontrol noktasına eş zamanlı düzenlenen saldırılarda 30 asker hayatını kaybetti. Saldırıları IŞİD üstlendi.
Mısır’ın kuzeyindeki liman kenti El Ariş’in yakınlarında yer alan Şeyh Züveyd’teki 6 askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçlarla IŞİD militanlarının düzenlediği eş zamanlı saldırılarda en az 30 Mısırlı asker ve güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. İsrail sınırına yakın bölgedeki saldırılar hakkında askeri kaynaklar, IŞİD’in ayrıca Mısır askerlerini rehin aldığını ve askeri araçlara da el koyduğunu bildirdiler.
Saldırılar, Mısır’ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler üyelerinin idamını isteyen savcı Hişam Berekat’ın bombalı saldırı sonucu öldürülmesinden iki gün sonra gerçekleşti. Dün ise Mursi karşıtı gösterilerin başlamasının 2. yıl dönümüydü. Mısır’ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi de militanlara yönelik baskının artacağına dair ant içti.
Sina Yarımadası’nın kuzeyinde bulunan militanlar, askeri güçlerle yıllardır mücadele halinde bulunuyor fakat Mursi’nin askeri darbeyle görevinden alınmasının ardından saldırılarını arttırdı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<