banner359

İspanya’dan Takdir Toplayan Karar

İspanya hükümeti, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar nedeniyle geçici olarak İsrail’e silah satışını durdurdu. Kararın hafta başında Hazine, Ekonomi, Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarının gerçekleştirdiği toplantı sonrası...

05 Ağustos 2014 Salı 11:24
İspanya’dan Takdir Toplayan Karar
İspanya hükümeti, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar nedeniyle geçici olarak İsrail’e silah satışını durdurdu.
Kararın hafta başında Hazine, Ekonomi, Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarının gerçekleştirdiği toplantı sonrası alındığı ifade edildi. İspanya’nın El Pais gazetesinde yayınlanan haberde, İspanya’nın İsrail ile geçtiğimiz yıl 4,9 milyon euroluk silah ticareti yaptığı ve bu rakamın ülke ihracatının yüzde 1’ini oluşturduğu kaydedildi. Haberde iki ülke arasındaki ticari ilişkilere rağmen İsrail’in Gazze’de düzenlediği saldırılara karşı İspanya’nın politik bir karar aldığı ifade edildi. Haberde ayrıca Eylül ayında silah ticaretinin tekrar başlamasının beklendiği belirtildi.
İspanya hükümeti, geçtiğimiz yıllarda bölgesel çatışmaların yaşandığı Mısır, Venezuela ve Ukrayna gibi ülkelere de geçici olarak silah satışını durdurmuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<