İsrail yine uluslar arası sularda müdahale etti !

İsrail ordusu, Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen 3. Özgürlük Filosunda bulunan Marianne isimli tekneye uluslararası sularda müdahale etti.İsrail Ordusu’ndan yapılan açıklamada, “Askerler, Gazze deniz ablukasını delme girişiminde bulunan...

29 Haziran 2015 Pazartesi 10:55
İsrail yine uluslar arası sularda müdahale etti !
İsrail ordusu, Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen 3. Özgürlük Filosunda bulunan Marianne isimli tekneye uluslararası sularda müdahale etti.
İsrail Ordusu’ndan yapılan açıklamada, “Askerler, Gazze deniz ablukasını delme girişiminde bulunan tekneyi ziyaret ederek arama yaptı” denildi. Müdahalenin başarılı olduğu kaydedilen açıklamada, Marianne isimli teknenin Aşdot Limanı’na götürüldüğü bildirildi. Arama sırasında herhangi bir şiddet olayının yaşanmadığını bildiren açıklamada, teknede Tunus eski Cumhurbaşkanı Moncef Marzuki ile Knesset’teki Arap milletvekillerinin de yer aldığı belirtildi. Teknede, Gazze’ye ilaç ve güneş enerjisi levhaları da dahil olmak üzere çeşitli insani yardım malzemelerinin taşındığı bildirildi.
Ordu tarafından yapılan açıklamada, “İsrail ordusu, uluslararası hukuka uygun olarak, tekneye defalarca rotasını değiştirmesi tavsiyesinde bulundu. Tavsiyenin reddedilmesi üzerine ordu, Gazze Şeridi’ndeki ablukanın delinmesi girişiminin engellenmesi için uluslararası sularda gemiyi ziyaret etti ve gemide arama yaptı” ifadeleri yer aldı.

NETANYAHU’DAN ORDUYA TEBRİK
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Ordusu’nun Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen 3.Özgürlük Filosuna uluslararası sularda müdahale etmesinin ardından yazılı açıklama yaptı. Netanyahu, açıklamasında İsrail ordusu ve İsrail güvenlik görevlilerini tebrik ederek, “Bu filo, bölgemizdeki vahşeti inkar ederek sadece Hamas terör örgütüne yardım eden bir yalan yalan ve iki yüzlülük gösterisinden başka bir şey değildir. Denizden girişin önlenmesi uluslararası hukuk kurallarına uygun olarak yapılmıştır ve hatta Birletmiş Milletler Genel Sekreteri’nin bir heyetinden de destek görmüştür” dedi.
İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon ise, filonun insani olmadığını ve kimseye yardım etmeyi amaçlamadığını iddia etti. Yaalon, filoda yer alan kişilerin İsrail’i yasa dışı kılmak için mücadeleye devam etmeye yöneldiklerini savundu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<