banner359

İtalyan Başbakan’dan Türkiye Esprisi

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Milano’da düzenlenecek Expo 2015’in şantiyesine yaptığı gezi ardından düzenlenen basın toplantısında katılım protokolüne imzası atmasına rağmen daha sonradan fuara katılmama kararı alan Türkiye hakkında...

14 Ağustos 2014 Perşembe 22:32
İtalyan Başbakan’dan Türkiye Esprisi
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Milano’da düzenlenecek Expo 2015’in şantiyesine yaptığı gezi ardından düzenlenen basın toplantısında katılım protokolüne imzası atmasına rağmen daha sonradan fuara katılmama kararı alan Türkiye hakkında bir espri yaptı.
Expo 2015 Komiseri Giuseppe Sala toplantı öncesi sunumunda katılacak ülke sayısını 147 olarak belirtmesi üzerine Başbakan Renzi araya girdi. "Hangi ülkeler katılıyor? Bu 147 ülkeye Türkiye de dahil mi? Erdoğan’ı telefonla aradım ve pazarlık yaptım. Ona, ’Yeter ki gelin indirim yapacağız’ dedim. Zaten masrafları Sala ödüyor" diye konuşan Renzi, "Şaka yapıyorum, altını çizeyim şaka yapıyorum" ifadelerini kullandı.
Dünyanın en büyük fuarı olarak kabul edilen Expo’nun 2015 yılındaki edisyonu için Milano ve İzmir finale kalmış ve Milano 21 oy farkla Expo 2015’in yapılacağı kent olarak seçilmişti. Türkiye, 2012 yılında Expo 2015 için katılım protokolü imzalamış ancak daha sonradan fuara katılmama kararı almıştı. Türkiye’nin katılmama kararının resmi nedeni açıklanmazken, asıl nedenin, İtalya’nın 2015 Expo seçimleri ardından 2020 için İzmir’i destekleyeceği sözü vermesine rağmen bu seçimlerde Dubai’ye oy vermesi olarak tahmin ediliyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<