banner359

Kerry Yeni Başbakanla Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Irak’ın yeni başbakanı Haydar el-Abadi ile görüştü. Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir araya gelen ikili, Irak’ta yapılması planlanan reformlar ve IŞİD’e karşı alınacak önlemler konusunda görüştü....

10 Eylül 2014 Çarşamba 17:40
Kerry Yeni Başbakanla Görüştü
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Irak’ın yeni başbakanı Haydar el-Abadi ile görüştü.
Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir araya gelen ikili, Irak’ta yapılması planlanan reformlar ve IŞİD’e karşı alınacak önlemler konusunda görüştü. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Irak’ta kurulan yeni hükümetten memnun olduklarını dile getirdi. Kerry, Başbakan Abadi’yi Irak’ın tekrar inşası ve birçok alanda yapılacak siyasi reformlar konusunda desteklediklerini ifade etti. Abadi’nin reform düşüncelerinin kendisini cesaretlendirdiğini belirten Kerry, Irak’ta her kesime hitap eden reformların yapılması gerektiğini söyledi. ABD’nin Irak’a yardıma her zaman hazır olduğunu da ekleyen Kerry, terör örgütlerinin saldırılarının dünyanın hiçbir yerinde kabul göremeyeceğini ifade etti. Irak’ın yeni başbakanı Abadi ise IŞİD’e karşı uluslararası kamuoyundan destek istedi ve “Ülkemizi korumak bizim görevimiz ancak uluslararası kamuoyu da Irak’ı ve tüm bölgeyi korumak konusunda sorumlu olmalıdır” dedi.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, Irak ziyareti kapsamında Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ile Sünni ve Şii liderlerle de bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.
(İAH)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<