banner359

Kritik toplantı öncesi görüştüler

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısı öncesinde AB Komisyonu Başkanı Jean-Calude Juncker ile bir araya geldi. Euro Bölgesi maliye bakanları, yarın gerçekleştirilecek AB Zirvesi öncesinde bugün Yunanistan...

24 Haziran 2015 Çarşamba 18:15
Kritik toplantı öncesi görüştüler
Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısı öncesinde AB Komisyonu Başkanı Jean-Calude Juncker ile bir araya geldi.
Euro Bölgesi maliye bakanları, yarın gerçekleştirilecek AB Zirvesi öncesinde bugün Yunanistan için bir kez daha toplanırken, Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ise temaslarına hız verdi. Çipras, Brüksel’e gelmeden önce sosyal medya üzerinde paylaştığı mesajında, “Belli kurumlar tarafından eş değer önlemlerin tekrar reddedilmesi daha önce ne İrlanda’da ne de Portekiz’de gerçekleşmişti” dedi.
Brüksel’e gelen Çipras, Euro Bölgesi maliye bakanlarının akşam saatlerinde gerçekleştireceği görüşme öncesinde AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya geldi. Görüşmeden önce ise Juncker, ortak bir uzlaşma noktası bulmak üzere kredi veren kurumlarının liderleri ile bir araya geldi. Yetkililer, IMF’nin vergi artışına doğru ilerleyen maddi yardım konusunda son derece kaygılı olduğunu kaydederek, IMF’nin Yunan ekonomisini zayıflatacak ve toplamasını zorlaştıracak vergi artışlarına doğru yönelen mali yardım konusunda son derece kaygılı olduğunu kaydetti.
Yunanistan’ın, vergi artışı serisini, emeklilik aylıklarında daha fazla kesintiler yapılarak gelirin artırılmasını ve bütçe hedefinin tavan yapmasını içeren öneriler, Euro kullanan 19 ülkenin liderlerinin tarafından pazartesi günü daha fazla müzakerelerde esas alınacağı belirtilerek memnuniyete karşılanmıştı.
Öte yandan hükümet yetkilileri, IMF’nin Yunanistan’a dün akşam saatlerinde yeni öneriler sunduğu ancak SYRIZA hükümetinin bu önerileri kabul etmediğini ve önerilerin “ateşe dokunmak” olarak tanımlandığını kaydetti. IMF’nin özel kurumlar vergilendirmesi konusunda aynı fikirde olmadığı ifade edildi. Çipras, bugün yaptığı açıklamada, ülkesinin karşı teklifinin kreditörler tarafından kabul edilmediğini kaydetti. Yunan yetkililer, Çipras’ın Belçika’dan ayrılmadan önce yardımcıları ile görüşeceği kaydedildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<