banner359

Maliki’den Sert çıkış

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Haydar El Abadi’nin yeni Başbakan olarak atanmasını anayasanın tehlikeli bir ihlali olarak gördüğünü söyledi. Irak Başbakanı El Maliki, Irakiye televizyonunda yayınlanan konuşmasında Cumhurbaşkanı Fuad Masum’un...

11 Ağustos 2014 Pazartesi 22:52
Maliki’den Sert çıkış
Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Haydar El Abadi’nin yeni Başbakan olarak atanmasını anayasanın tehlikeli bir ihlali olarak gördüğünü söyledi.
Irak Başbakanı El Maliki, Irakiye televizyonunda yayınlanan konuşmasında Cumhurbaşkanı Fuad Masum’un hükümeti kurma görevini El Abadi’ye vermesini sert bir dille eleştirdi. El Abadiye’nin Başbakan olarak atanmasını anayasaya aykırı olarak nitelendiren Maliki, yargıya başvuracağını duyurdu.
Maliki’ye iktidarda kalmak için güç kullanarak “suları bulandırmaması” uyarısında bulunan ABD’yi de anayasayı ihlal edenleri desteklemekle itham eden Nuri El Maliki, “Kimsenin hukuk devleti adına konuşma hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<