Öğretmenler Meclis’i bastı

KKTC Meclis önünde eylem yapan öğretmen sendikaları Meclis Genel Kurul toplantısını bastı. KKTC Meclis önünde eylem yapan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’ndan (KTOEÖS) bir...

02 Nisan 2015 Perşembe 16:20
Öğretmenler Meclis’i bastı
KKTC Meclis önünde eylem yapan öğretmen sendikaları Meclis Genel Kurul toplantısını bastı.
KKTC Meclis önünde eylem yapan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’ndan (KTOEÖS) bir grup Meclis Genel Kurul toplantısını bastı. KTÖS Genel Sekreteri Şener Elçil ve bir grup öğretmen, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin kürsüde konuşma yaptığı sırada, milletvekillerinin kullandığı kapıdan genel kurula girdi. Öğretmenler salonda milletvekillerine ‘Göç Yasası’na ilişkin zarf dağıttı. Olay sonrası toplantıya ara verildi.
Sendikalar, 2 bin 400’e yakın kamu görevlisinin “Göç Yasası” olarak nitelendirdikleri Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasa’sından etkilendiğini ve çalışanlar arasında eşitsizliğe, adaletsizliğe neden olduğunu, insanların bu yasa nedeniyle göç ettiğini ileri sürdüğü için değişmesi gerektiğini belirttiler.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<