banner359

Papa’nın Noel Duası

Hristiyanlık dininde Hazreti İsa’nın doğum günü olarak kabul edilen Noel’de halka seslenen Papa Francis, Suriye ve Irak’ta IŞİD’in saldırıları sonucu zarar gören insanlar için dua etti.“Urbi et Orbi” (Kente ve Dünyaya) adlı konuşmasında...

25 Aralık 2014 Perşembe 14:24
Papa’nın Noel Duası
Hristiyanlık dininde Hazreti İsa’nın doğum günü olarak kabul edilen Noel’de halka seslenen Papa Francis, Suriye ve Irak’ta IŞİD’in saldırıları sonucu zarar gören insanlar için dua etti.
“Urbi et Orbi” (Kente ve Dünyaya) adlı konuşmasında binlerce Katolik Hristiyan’a seslenen Papa, etnik ve dini zulmün karşısında olduklarını söyledi. Konuşmasında Suriye ve Irak’ta IŞİD teröründen zarar gören insanlar için dua eden Papa, “Herkes, tanrının karanlık ve yozlaşmaya karşı duran mesajına uymalı” dedi. Geçtiğimiz günlerde Pakistan’da Taliban’ın saldırısı sonucu hayatını kaybeden 130 çocukla ilgili de konuşan Papa, Taliban’ı kınadı. Nijerya’da Boko Haram örgütünün faaliyetlerini de kınayan Papa, “Nijerya’da birçok kişi rehin alındı ya da katledildi” dedi.
Papa Francis, Noel nedeniyle Vatikan’daki Aziz Petrus Bazilikasında düzenlenen ayinden önce de Erbil yakınlarında bulunan bir mülteci kampındaki Iraklıları aramıştı. Papa, telefonla görüştüğü Iraklılara kalben yanlarında olduğunu söyleyerek “Hepinizi kucaklıyor ve yeni yılınızı kutluyorum” demişti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<