banner359

Reform listesi onaylandı

Euro bölgesi Maliye Bakanları, Yunanistan’ın mali programının uzatılması karşılığında sunduğu reform listesini onayladı. Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya gelen Euro Bölgesi Maliye Bakanları’nın, Yunanistan tarafından...

24 Şubat 2015 Salı 18:07
Reform listesi onaylandı
Euro bölgesi Maliye Bakanları, Yunanistan’ın mali programının uzatılması karşılığında sunduğu reform listesini onayladı.
Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya gelen Euro Bölgesi Maliye Bakanları’nın, Yunanistan tarafından sunulan reform listesi üzerinde karara vardıkları bildirildi. Yunan Maliye Bakanlığı yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, Euro Bölgesi Maliye Bakanlarının, Yunanistan’ın sunduğu reform listesine onay verdiği kaydedildi. Yunan yetkili, Eurogrup telekonferansının bittiğini bildirerek, “Yunan reform planı onaylandı” dedi. Eurogrup tarafından yapılan açıklamada ise, “Yunan yetkililere reform listesi tedbirlerinin mevcut düzenleme üzerinden kurumlarla yakın iş birliği yaparak en kısa sürede geliştirmesi ve genişletmesi çağrısında bulunduk” denildi. Avrupa Birliği Euro Komisyon üyesi Valdis Dombrovskis Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Yunan programının uzatılması için ulusal değerlendirmeler başlayabilir” dedi.
Atina’dan gönderilen altı sayfalık belgelerin, özelleştirmenin durdurulması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, maaşların en az şekilde yükseltilmesi ve anahtar denilebilecek reform kararların alınmasından önce verilmesi planlanan taahhütler konusunda ortaklara danışılması ve onların tarafsız bütçelemesini sağlamayı garanti ettiği bildirildi.
Mali programın Haziran ayı sonuna kadar uzatılması için aralarında Almanya’nın da bulunduğu AB ülkelerinin meclislerinden de onay alması gerekiyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<