Somalililer Gazzeli Kardeşlerine Destek Verdi

Somali’nin başkenti Mogadişu’da İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıları protesto eden Somalililer, İsrail bayraklarını yaktı.İsrail’in saldırılarına karşın Filistin’e destek veren göstericiler Filistin lehine sloganlar attı....

13 Ağustos 2014 Çarşamba 16:43
Somalililer Gazzeli Kardeşlerine Destek Verdi
Somali’nin başkenti Mogadişu’da İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıları protesto eden Somalililer, İsrail bayraklarını yaktı.
İsrail’in saldırılarına karşın Filistin’e destek veren göstericiler Filistin lehine sloganlar attı. Bir grup Somalili gösterici İsrail bayraklarını yakarak İsrail aleyhine sloganlar attı. Protesto gösterisine katılan Somalili Hasan Muhammed Ali İsrail’in saldırılarını kınadıklarını belirterek, “Bugün bu sıcak havaya rağmen İsrail’in Filistin’e uyguladığı saldırıları kınamak için bir araya geldik. 2014 yılı İsrail’in sonu olacak. İnşallah Bu yıl Gazze’nin başarı yılı olacak” dedi.
Bir başka gösterici Iftin Ali Hashi öğrenciler olarak Filistin’e destek vermeye geldiklerini belirterek, “Somalili öğrenciler olarak Filistinli kardeşlerimizin acısını paylaşmak için buraya geldik” dedi. Kadın gösterici Safiye Hasan ise Başbakan Erdoğan’a Gazze’ye verdiği destek için teşekkür ederek, “İsrail’in Filistin’e uyguladığı zulümden dolayı çok üzgünüz. Türkiye başbakanına İsrail’in verdiği cesaret madalyasını iade ettiği için teşekkür ediyorum. Diğer Müslüman ülkelerin özellikle de Arapların tıpkı bizim yaptığımız gibi İsrail’i protesto etmesini istiyorum” dedi.
Birçok gösterici protesto süresince İsrail aleyhine sloganlar atarken bir göstericinin “Demokrasi çocukların öldürülmesini mi emrediyor?” şeklinde slogan atması dikkat çekti. Göstericilerden Huda Hilowle Muhammed de Allah’a İsrail’i yok etmesi için dua ettiğini belirterek, “Filistin’e uygulanan zulümden dolayı çok üzgünüm. Allah’tan İsrail’i yok etmesini ve Müslümanların zaferini bizlere göstermesini istiyorum” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<