banner359

Sonunda Bırakıyor

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Cumhurbaşkanı Fuad Masum tarafından hükümet kurmakla görevlendirilen Haydar el Abadi’nin adaylığını kabul ettiğini söyleyerek görevden ayrıldığını duyurdu. Partisi ve parlamentodaki ortaklarının desteğinin...

14 Ağustos 2014 Perşembe 23:42
Sonunda Bırakıyor
Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Cumhurbaşkanı Fuad Masum tarafından hükümet kurmakla görevlendirilen Haydar el Abadi’nin adaylığını kabul ettiğini söyleyerek görevden ayrıldığını duyurdu.
Partisi ve parlamentodaki ortaklarının desteğinin azalması nedeniyle görevi bırakacağını belirten Maliki, akşam saatlerinde başında bulunduğu Dava Partisi ile yaptığı görüşmeler sonucu Abadi’yi yeni başbakan olarak kabul etmeye karar verdiğini açıkladı. Irak Başbakanı Nuri el Maliki, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Fuad Masum tarafından hükümet kurmakla görevlendirilen Haydar el Abadi’nin başbakanlık adaylığını anayasayı ihlal ettiği gerekçesiyle kabul etmeyerek şimdiye kadar görevi bırakmayı reddetmişti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<