banner359

Türk Askeri Kosova’da Takdir Topladı

NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü (KFOR) komutanı İtalyan General Francesco Paolo Figliuola, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ile bir araya geldi. Kosova’nın ekonomik kalkınmasına katkıda bulunan Türkiye’nin önemli bir...

29 Eylül 2014 Pazartesi 18:42
Türk Askeri Kosova’da Takdir Topladı
NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü (KFOR) komutanı İtalyan General Francesco Paolo Figliuola, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ile bir araya geldi. Kosova’nın ekonomik kalkınmasına katkıda bulunan Türkiye’nin önemli bir rol üstlendiği vurgulanan görüşmede Türk askerinin KFOR’a sağladığı katkı takdir edildi.
Kosova’daki Barış Gücü tarafından yapılan açıklamada, İtalyan General Francesco Paolo Figliuola ve Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan Türkiye’nin Priştine Büyükelçiliği’nde bir araya geldi. Kosova’nın genel durumu ve Priştine’yle Belgard arasındaki ilerlemenin ele alındığı belirtildi. Görüşmeye katılan taraflardan KFOR Komutanı General Figliuolo Türkiye’nin bölgedeki geleneksel mevcudiyetine, Türkiye’nin bölgenin ekonomik kalkınmasında oynadığı önemli rolüne ve Kosova’da güvenli ortamın KFOR’a sağladığı profesyonel ve somut katkılarına vurgu yaptı.
KFOR Komutanı Figliuola ve Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Ozan, gerek Kosova Polisi gerek yerli gerekse uluslararası kurumlarının desteklenmesiyle güvenli ortamın ve serbest dolaşımın sağlanmasında Türk askerinin KFOR’a sağladığı katkılarını takdir etti.
Türkiye halihazırda KFOR’a en büyük katkı sağlayan en önemli ülkelerin başında geliyor. Kosova’da 350 asker ile Türkiye, Güney Müşterek Bölgesel Birliği Komutanlığını yapıyor. Merkez Müşterek Bölgesel Birliği’nde İrtibat ve Gözlemleme Ekibi ve Doğu Çokuluslu Muharebe Grubu’nda bir takımla katılıyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<