banner359

Yunanistan için bir toplantı daha

Euro Bölgesi maliye bakanları, yarın başlayacak AB Zirvesi öncesinde Yunanistan’ın mali krizi konusunda bir uzlaşmaya varılması amacıyla bir kez daha bir araya geliyor. Euro Bölgesi maliye bakanları, yarın gerçekleştirilecek AB Zirvesi öncesinde...

24 Haziran 2015 Çarşamba 15:07
Yunanistan için bir toplantı daha
Euro Bölgesi maliye bakanları, yarın başlayacak AB Zirvesi öncesinde Yunanistan’ın mali krizi konusunda bir uzlaşmaya varılması amacıyla bir kez daha bir araya geliyor.
Euro Bölgesi maliye bakanları, yarın gerçekleştirilecek AB Zirvesi öncesinde bugün Yunanistan için bir kez daha toplanıyor. Brüksel’de TSİ 18.00’de başlaması beklenen toplantıda Yunanistan tarafından kreditörlere sunulan ve ilerleme kaydedilmesi açısından olumlu karşılanan yeni öneriler görüşülecek. Toplantıya katılan maliye bakanlarının Yunanistan’ın ekonomik geleceği açısından 30 Haziran’dan önce bir uzlaşmaya varması bekleniyor.
Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Avrupa Merkez Bankası, Avrupa Komisyonu ve Uluslararası Para Fonu liderleri ile gerçekleştirdiği toplantı öncesinde Yunanistan ve kreditörlerin ülkenin temerrüde düşmesini engellemesini sağlayacak anlaşmaya varmadan önce yapacak çok fazla işleri olduğunu kaydetti.
Yunanistan, Pazartesi günü gerçekleştirilen Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısı öncesinde kamu sektörü ve emeklilik ücretlerinde daha fazla indirimin olmaması, elektrikte KDV artışı olmaması ancak ülkenin zenginlerinden kesilen vergide artış olmasını öngören yeni öneriler sunmuştu. Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen toplantıda herhangi bir sonuca varılamamıştı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<