Yunanistan’daki Gurbetçiler Sandık Başında

Cumhurbaşkanlığı seçimi için yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanma işlemleri devam ediyor. Yunanistan’ın başkenti Atina’da bugün itibariyle başlayan oy kullanma işlemine, Türk vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Atina’daki...

02 Ağustos 2014 Cumartesi 14:24
Yunanistan’daki Gurbetçiler Sandık Başında
Cumhurbaşkanlığı seçimi için yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanma işlemleri devam ediyor. Yunanistan’ın başkenti Atina’da bugün itibariyle başlayan oy kullanma işlemine, Türk vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Atina’daki Türk vatandaşları Neo Psihiko semtinde bulunan Türkiye’nin Atina Başkolonsluğu’nda oylarını kullanmaya başladı. Atina’da yaşayan Rum asıllı Türk eski milli futbolcu Nikos Kovis de cumhurbaşkanlığı seçimi için bugün oyunu kullanmaya gelenler arasında yer aldı. Kovis kendisiyle yapılan röportajda, randevusunda yanlışlık olduğu için oyunu bugün kullanamadığını yarın tekrar gelip kullanacağını belirtti.
Oy vermeye gelen Türk vatandaşları uygulamadan memnun olduklarını, oylarını verebildikleri için mutluluk duyduklarını dile getirdi. Karin isimli bir Türk vatandaşı, "Hayatımda ikinci defa oy kullanışım. Bir seferinde Türkiye’ye giderken gümrük kapılarında sandık açmışlardı. Bu da ikinci defa oldu. İyi de oldu. Yurt dışında olduğumuz zaman hep ’Biz kullanamıyoruz’ diye bir üzüntü vardı içimizde. Gayet de başarılı olmuş gördüğüm kadarıyla. İnşallah bundan sonra da devam eder" dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<