banner359

Yurt Dışında Bayram Heyecanı

Çin ve ABD’de yaşayan Müslümanlar 11 ayın sultanı Ramazan ayının son bulmasıyla Ramazan Bayramı’nı kutladı. ABD’de yaşayan Türk vatandaşları, Ramazan-ı Şerif ayının sona ermesinin ardından Ramazan Bayramı’nı kutladı. ABD’nin...

29 Temmuz 2014 Salı 11:47 2014-07-29 16:18:10
Yurt Dışında Bayram Heyecanı
Çin ve ABD’de yaşayan Müslümanlar 11 ayın sultanı Ramazan ayının son bulmasıyla Ramazan Bayramı’nı kutladı.
ABD’de yaşayan Türk vatandaşları, Ramazan-ı Şerif ayının sona ermesinin ardından Ramazan Bayramı’nı kutladı.
ABD’nin çeşitli kentlerindeki camilerin yanı sıra Washington’da bulunan Türk Amerikan Toplumu Merkezi’nde de bayram namazı kılındı. Burada kılınan namaza Washington, Virginia ve Maryland çevresinde yaşayan yaklaşık 100 Türk vatandaşı katıldı. Namazın ardından bayramlaşan vatandaşlar, daha sonra hep birlikte kahvaltı yaptı.
Türk Amerikan Toplumu Merkezi’nde kılınan bayram namazına katılan Ali İhsan Tangören, İHA’ya yaptığı açıklamada, “Çok memnunum. Çünkü ilk defa bu kadar Türk’ü bir arada görüyorum. Allah vatanımıza milletimize birlik, düzen, kardeşlik, barış versin. Düşmanlara fırsat vermesin. Maalesef Türkiye’nin dosttan çok düşmanı var. Birlik olmamız lazım, düşmanlarımızı bilmemiz lazım” dedi.
Hasan Şanas isimli Türk vatandaşı da, “Burada sosyal bir faaliyetimiz yok. Ancak hafta sonları birbirini görür. Türkler olarak genelde böyle bayramlarda, seyranlarda birbirimizi görürüz. Bütün Türkiye’deki arkadaşlarımızın ve herkesin bayramını kutluyorum” diye konuştu.

PEKİN’DE BAYRAM HEYECANI
Çin’in başkenti Pekin’de yaşayan Müslümanlar, bayram namazı için camilere akın etti.
Çin’de Ramazan’a Türkiye’den bir gün geç başlandığı için bayram namazı da bu sabah kılındı. Çinli Müslümanlar ailece camilere giderek bayram namazını kıldı. Bayram sabahı kentin önemli camilerine ulaşan yollar ile camilerin yakınındaki dükkan ve restoranlar dolup taştı. Pekin’de en çok ilgi gören cami, her yıl olduğu gibi başkentin en büyük ve en eski camisi olan Niujie Camii oldu. Çinli Müslümanların yanı sıra çalışmak veya eğitim görmek için farklı ülkelerden Çin’e gelen Müslümanlar da camileri doldurdu.
Nijer’den geldiğini ve Pekin’de çalıştığını belirten Maman Ada, “Niujie Camii’ne bayram namazı için geldim. Tüm Müslüman âleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Türkiye, ABD, Fransa, Çin, Afrika, dünyanın neresinde olursa olsun tüm Müslümanlara bolluk ve barış içinde bir bayram diliyorum” diye konuştu.
Bayram sabahı eşiyle beraber Niujie Camii’ne gelerek dua ettiklerini söyleyen Xu soyadlı Çinli genç kadın ise, “Zamanımız olduğunda, tatillerimizde sık sık ibadet için Niujie’ye geliyoruz. Bugün Ramazan Bayramı başladı, çok sevinçliyiz” dedi.
Çin’de resmi kayıtlara göre 20 milyonun üzerinde Müslüman yaşıyor. Müslüman nüfus, yoğun olarak Sincan, Gansu, Ningxia ve Qinghai bölgelerinde bulunuyor.
(İHA)

Son Güncelleme: 29.07.2014 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<