banner359

Afrikalı Öğrenciler Türk El Sanatlarına Hayran Kaldı

Uludağ Üniversitesi Bünyesinde Kurulan Ulutömer öğrencileri Busmek’i Ziyaret Etti. Çeşitli ülkelerden Gelen Yabancı öğrenciler, Busmek’te Yapılan Sanatları Atölyelerde Yakından Inceleyip, Türk Sanatlarını Tanıma Fırsatı Buldu.

04 Aralık 2015 Cuma 16:01
Afrikalı Öğrenciler Türk El Sanatlarına Hayran Kaldı
Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurulan ULUTÖMER öğrencileri BUSMEK’i ziyaret etti. Çeşitli ülkelerden gelen yabancı öğrenciler, BUSMEK’te yapılan sanatları atölyelerde yakından inceleyip, Türk sanatlarını tanıma fırsatı buldu.
Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER), Uludağ Üniversitesi’ne eğitim almak için gelen yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe eğitimi veriyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat ile görüşen; ULUTÖMER Müdürü Prof. Dr. Salih Pay, yabancı öğrencilere Türk kültürünü BUSMEK sayesinde kazandırmak istediklerini aktararak; “ Dilin bir de kültür ayağı var. Öğrencilerle birlikte, farklı ülkelere de kültürümüzü aktarmaya çalışalım istedik. Öğrencilerimizi BUSMEK’e getirerek Türk kültürünü tanıttık” diye konuştu.
60 civarında ülkeden, 240 civarında öğrencileri bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Salih Pay, yabancı öğrencilerin genel olarak Afrika, Ortadoğu’daki Arap ülkeleri ve Asya’daki diğer ülkelerden geldiğini ifade ederek, Türk cumhuriyetleri, Balkanlar, Ukrayna ve Brezilya’dan da öğrenciler geldiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<