Arap Öğrenciler Türk Misafirperverliğine Hayran Kaldı

Uludağ Üniversitesi’nde eğitim gören Arap kökenli öğrenciler, gördükleri Türk misafirperverliğinden çok etkilendi. ‘Teşekkürler Türkiye’ isimli bir program tertipleyen öğrenciler, açtıkları standı ziyarete gelenlere gül hediye...

23 Nisan 2016 Cumartesi 13:20
Arap Öğrenciler Türk Misafirperverliğine Hayran Kaldı
Uludağ Üniversitesi’nde eğitim gören Arap kökenli öğrenciler, gördükleri Türk misafirperverliğinden çok etkilendi. ‘Teşekkürler Türkiye’ isimli bir program tertipleyen öğrenciler, açtıkları standı ziyarete gelenlere gül hediye etti.
Türk misafirperverliği, dünyanın farklı ülkelerinden Türkiye’ye gelen yabancıları etkilemeye devam ediyor. Ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerinden Uludağ Üniversitesi’ne eğitim görmeye gelen Arap öğrenciler, gördükleri ilgiden büyük memnuniyet duyuyor. Uludağ Üniversitesi Arap Dünyası ve Kültürleri Topluluğu adı ile bir topluluk oluşturan Arap öğrenciler, Bursa’da ve Uludağ Üniversitesi’nde olmaktan dolayı duydukları mutluluğu organize ettikleri ‘Teşekkürler Türkiye’ isimli etkinlik ile herkese gösterdiler. UÜ Öğrenci Kültür Merkezi önünde stant açan ve kendi ülkelerinin yemekleri ile geleneksel aletlerini sergileyen öğrenciler, standı ziyarete gelen misafirlerine gül hediye etti.
Arap Dünyası ve Kültürleri Topluluğu Başkanı Ömer Alhajhasan, Türkiye’de, Bursa’da ve Uludağ Üniversitesi’nde olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Etkinliğin düzenlenmesinde kendilerinden desteklerini esirgemeyen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve yöneticilere teşekkür eden Topluluk Başkanı Alhajhasan, “Özellikle zengin bir kültür ve tarih birikimine sahip olan Bursa’da okumak bizim için çok önemli bir tecrübe oldu. Burada çok mutluyuz ve rahatız. Bu rahatlığı bizlere sağlayan üniversite yönetimine ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Türk dostlarımız da bizi en iyi şekilde ağırladılar. Kendilerine bu misafirperverliklerinden dolayı da minnettarız. Standımıza ve etkinliğimize yoğun bir ilgi gösterildi. İlerleyen dönemlerde de farklı etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<