Bursa’da öğretmenlerden performans eylemi

Bursa’da öğretmenler performans sistemine karşı eylem yaptı.Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü tarafından pilot vilayetlerde başlanacak olan öğretmen performans sistemine karşı çıkan onlarca öğretmen, ellerinde pankartlarla eylem...

27 Mart 2018 Salı 15:51 2018-03-27 17:14:13
Bursa’da öğretmenlerden performans eylemi

Bursa’da öğretmenler performans sistemine karşı eylem yaptı.

banner380

Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü tarafından pilot vilayetlerde başlanacak olan öğretmen performans sistemine karşı çıkan onlarca öğretmen, ellerinde pankartlarla eylem yaptı. Yıldırım ilçesinde Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde toplanan Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen ve Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası üyesi öğretmenler, uygulanmak öğretmen performans sistemine karşı eylem yaptı.

Yapılması planlanan sistemle ilgili tepkilerini ortaya koyan Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı, Türk eğitim sisteminin binlerce meselesini bir tarafa bırakıp, bütün bunların suçlusu olarak öğretmenleri göstermektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin ensesindeki kılıçlar azmış gibi, yeni bir performans sistemini uygulamaya sokmaya çalışıyor. Performans sistemi denen ve şu an taslağı yayınlanmış olan sistem, özünde okullarımızda, öğretmen odamızda ve sınıflarda neredeyse yok mesabesine gelmiş huzuru, dayanışmayı, sevgiyi ve saygıyı ortadan kaldıracak. Ruhuna el Fatiha dedirtecek bir uygulamadır. Öğrencinin, öğretmenin, idarenin ve velinin öğretmene not verdiği bir sistem eğitimde disiplini, ciddiyeti ve verimliliği ortadan kaldıracaktır" dedi.

Basın açıklamasının ardından eylem yapan öğretmenler olaysız şekilde dağıldı.

Son Güncelleme: 27.03.2018 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<