Büyükşehir Demirtaşpaşa İlkokulu’nu Yeniliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Demirtaşpaşa İlkokulu’nu yeniliyor.Başkan Recep Altepe, kalkınma ve gelişme yolunda en önemli ihtiyacın eğitim kalitesinin yükseltilmesi olduğunu ifade ederek, “İlim ve irfan yuvası okullarımızın...

04 Ocak 2016 Pazartesi 14:09
Büyükşehir Demirtaşpaşa İlkokulu’nu Yeniliyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Demirtaşpaşa İlkokulu’nu yeniliyor.
Başkan Recep Altepe, kalkınma ve gelişme yolunda en önemli ihtiyacın eğitim kalitesinin yükseltilmesi olduğunu ifade ederek, “İlim ve irfan yuvası okullarımızın yenilenmesi, yeni okulların yapılması ve ihtiyaç bulunan bütün alanlarda milli eğitimin eksikliklerinin bir bir giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi çalışıyor. Özellikle Bursa merkezdeki okullar, köklü eğitim kurumlarının desteklenmesi ve yenilenmesi belediyemizin katkıları sonucunda gerçekleşiyor” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin göbeğinde yer alan ve kendisinin de mezun olduğu Demirtaşpaşa İlkokulu’nun yine marka okullar kapsamında ele alındığını, sil baştan yeniden yapılacağını kaydetti. Şu anda okulun yeniden inşaatıyla ilgili proje çalışmalarının sona erdiğini, çevre binaların kamulaştırmasının tamamlandığını belirten Başkan Altepe, kısa zaman içerisinde startın verileceğini ifade etti. Yenilenmiş haliyle Demirtaşpaşa İlkokulu’nun Bursa’ya huzur veren, geleneksel mimarinin izlerini taşıyan, okulu, anaokulu, hamamı ve yeşil alanlarıyla dikkat çeken özgün bir eser-kompleks haline geleceğini vurgulayan Başkan Altepe, “Çalışmaların başlamasıyla birlikte okul çevresinde yer alan ve kamulaştırılan binalar bir bir yıkılacak. Binaların çoğu kamulaştırıldı. Şimdi onların artık tahliyesi yapılacak. Daha sonra binamızın inşaatı da başlamış olacak. Ek binaları, anaokulu, salonları, laboratuvarları ve sosyal mekanlarıyla tarihi görünümde, özgün mimaride okul ortaya çıkacak. Alanda sadece okulumuz ve Demirtaşpaşa Hamamı kalmış olacak. Bursa merkeze ve mahallemize hava katmış olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<