banner359

Büyükşehir İle Okullarda Kalite Yükseliyor

Eğitim kurumlarının eksiklerini gideren Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yaptırılan kantin ve konferans salonu törenle hizmete açıldı.2013 yılında eğitime açılan Mihraplı Abdulkadir...

09 Aralık 2015 Çarşamba 16:20
Büyükşehir İle Okullarda Kalite Yükseliyor
Eğitim kurumlarının eksiklerini gideren Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yaptırılan kantin ve konferans salonu törenle hizmete açıldı.
2013 yılında eğitime açılan Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne kantin ve konferans salonu kazandırıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından okul bahçesine yaptırılan kantin ile yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle okulun bodrum katına yaptırılan 170 kişilik konferans salonu törenle açıldı. Ülke geleceğine yön verecek gençlerin daha birikimli, sağlıklı, sporcu ve idealist yetişmesi için eğitim yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefinde olan Türkiye’nin eğitim seviyesinin de mutlaka yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Merkezi hükümetin yaptığı yatırımlarla ülke olarak eğitim seviyesinin ilkokul 2’den, Orta 2’ler seviyesine çıkarıldığını dile getiren Başkan Altepe, “Ancak gelişmiş ülkelerde eğitim ortalaması Lise 2 düzeyinde. Bizim de kısa zamanda bu seviyelere ulaşmamız gerekli. Bunun için eskiden savunma harcamaları bütçede ilk sırada yer alırken, günümüzde ilk sırada eğitim var. Çünkü geleceğimiz olan gençlerin en iyi şekilde yetişmesi gerekiyor. Bunun için eskiyen okullarımızı yeniliyoruz, spor salonu, sosyal donatı alanı gibi eksikliklerini hızla gideriyoruz. İki yıl önce hizmete açtığımız ve gerçekten özenilerek yapılan bu okulumuzun da kantin talebi oldu. Hemen çalışmaları yaptık. Kantinin yeni yerine alınmasıyla bodrum kata da konferans salonu kazandırılmış oldu. Eğitime desteğimiz bundan sonra da hız kesmeden devam edecek” dedi.
Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhsin Şahin de 1850’si örgün olmak üzere toplam 2250 öğrencilerinin bulunduğunu ve Bursa’da en fazla rağbet gören okullardan biri olduklarını söyledi. Şahin, okula kazandırılan kantin ve konferans salonuna desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe, daha sonra okulda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere başarı belgelerini verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<