banner359

Çöpe Gidecek Malzemelerden Oyuncak Yaptı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Fatma Doğlar Dağ’ın “Hayal Penceresi Oyuncak Sergisi” ilgi gördü.Eğitimci Fatma Doğlar Dağ’ın 10 yılda yaptığı oyuncaklardan oluşan serginin açılışına...

22 Ekim 2015 Perşembe 12:32
Çöpe Gidecek Malzemelerden Oyuncak Yaptı
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Fatma Doğlar Dağ’ın “Hayal Penceresi Oyuncak Sergisi” ilgi gördü.
Eğitimci Fatma Doğlar Dağ’ın 10 yılda yaptığı oyuncaklardan oluşan serginin açılışına ilçe protokolünün yanı sıra eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Kent Müzesi Türkiye’nin ilk ilçe kent müzesi. İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi de Türkiye’de sektöründe ilk. Bu eşsiz yapıları kurmak İnegöl halkının desteğiyle oludu. Biz, tarihini yaşatarak koruyan bir belediyeyiz. İnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenlerinden, aynı zamanda teknik müdür yardımcılığı görevini yürüten Fatma Doğlar Dağ’ın 10 yıl boyunca yaptığı çalışmalardan oluşan “Hayal Penceresi Oyuncak Sergisi”nin açılışı için buradayız. Sergide yer alan eserler, atık malzeme dediğimiz ve bir sanayi şehri olan İnegöl’de fazlasıyla bulunabilecek sünger ve sünger kırpıntıları, kumaş, ahşap ve kontrplak, düğmeler, boncuklar gibi ekonomik olarak külfet getirmeyen malzemeler kullanılarak yapılmış. Bu yönüyle Fatma hocamız iki ayrı takdiri ve tebriki hak etmektedir. Ayrıca bu şehirde yaşayan insanların, bütçelerini sarsmadan, çocuklarıyla sağlıklı ve kaliteli vakit geçirmelerini sağlamasına yardımcı olması, tamamen hayal ürünü birbirinden güzel oyun objelerinin üretimini tüm güzellikleriyle ortaya koyan örnekler sunması da önemli” dedi.
Fatma Doğlar Dağ ise, sergide çizgi film karakterleri, sevimli hayvanlar, eğitici ve öğretici birbirinden farklı oyuncaklardan oluşan yaklaşık 500 parça eserin yer aldığını söyledi. Sergi 21 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında İnegöl Kent Müzesi’nde gezilebilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<