banner359

Eğitim-bir-sen, Öğretmene Yapılan Palalı Saldırıyı Kınadı

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, bir öğrencinin Kestel ilçesindeki okulda pala ile müdür yardımcısının odasına zarar vermesini ve tehditler savurmasını kınadı.Endüstri Meslek Lisesi’nde bir öğrencinin...

07 Kasım 2015 Cumartesi 12:53
Eğitim-bir-sen, Öğretmene Yapılan Palalı Saldırıyı Kınadı
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, bir öğrencinin Kestel ilçesindeki okulda pala ile müdür yardımcısının odasına zarar vermesini ve tehditler savurmasını kınadı.
Endüstri Meslek Lisesi’nde bir öğrencinin sınıfta öğretmeni tartakladıktan bir gün sonra müdür yardımcısının odasına palayla zarar vermesini kınayan Şeker, “Hafta başında yaşanan olayda, derste arkadaşının yok yazılmasına sinirlenen 9. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki M.S., önce öğretmeni Serkan Subaşı’na saldırarak darp etti. Okuldan kaçan öğrenci hakkında disiplin işlemi başlatıldı. İkinci gün okula gelen aynı öğrenci, elindeki palayla müdür yardımcısı İbrahim Özalkan’a saldırdı. Özalkan’ın bütün ikazlarına rağmen masaya palayla vurup tehditler savuran öğrenci, kaçarak kayıplara karıştı. Olayın ardından öğrencisi tarafından darp edilen öğretmen 4 günlük rapor aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Olayın yaşandığı Çimento Fabrikası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi ve diğer sendika temsilcileri, öğretmene ve müdür yardımsına yapılan bu menfur saldırıyı protesto ettik” dedi.
Bu olayın 2015 yılı eğitim-öğretim yılında öğretmen ve idareciye yapılan 4. saldırı olduğunu anlatan Şeker, “Aynı yıl içinde yapılan 4. saldırı toplumu derinden yaraladı. Bu saldırılara karşı toplum topyekun tepkisini göstermelidir. Çünkü bir eğitimciye yapılan saldırı bütün topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Öğretmenler bu toplumun ortak paydası ve değeridir. Öğretmenlerimize toplum olarak ne zaman sahip çıkacak ve yalnız olmadıklarını göstereceksiniz? Dozajı gün geçtikçe artan saldırılardan öğretmenleri kurtaracak gerekli tedbirlerin acilen alınması adına Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi olarak yetkilileri göreve davet ediyoruz. Toplum olarak öğretmenlerimizin yalnız olmadıklarını ve onlara sahip çıkıldığının gösterilmesini, aksi halde bu menfur saldırıların ilk olmadığı gibi son da olmayacağını bütün yetkililere ve halkımıza hatırlatıyor ve kendilerini göreve çağırıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<