banner359

Geleceğin Zuckenberg’leri bu okuldan çıkacak

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) tarafından iki yıldır hayata geçirilen Maker Yaz Okulu projesi çocuklar ve veliler tarafından büyük ilgi görüyor. Her biri 2 hafta süren programda çocuklara yazılımdan, kodlamaya,...

13 Haziran 2017 Salı 12:57
Geleceğin Zuckenberg’leri bu okuldan çıkacak

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) tarafından iki yıldır hayata geçirilen Maker Yaz Okulu projesi çocuklar ve veliler tarafından büyük ilgi görüyor. Her biri 2 hafta süren programda çocuklara yazılımdan, kodlamaya, bilimsel etkinliklerden programlamaya kadar çok sayıda aktivite eğlenceli bir şekilde öğretiliyor.

2017 Maker Yaz Okulu’nun açılış töreni ULUTEK Binası’nda gerçekleştirildi. ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık, ilk kez 2016 yılında başlattıkları programın çok beğenildiğini ve devamı niteliğinde 2017 yılında da yeniden Maker Yaz Okulu programını hayata geçirdiklerini söyledi. Dünyada maker programlarının amacının çocukları teknoloji bağımlısı olmaktan çıkarıp, teknoloji üreticisi olmaya yönlendirdiğine işaret eden Genel Müdür Mehmet Kanık, “Dolayısıyla çocuklar evde kaldıkları zaman büyük olasılıkla ya bir bilgisayar ya da akıllı telefona mahkum oluyorlar. Bunlar da çocukta zeka gelişimini engelleyen birçok olumsuz faktöre sebep oluyor. Halbuki burada teknolojiyi kullanmak yerine; üretmeyi hedefleyen, kendi teknolojilerini oluşturmalarını amaçlayan bir program var. Söz konusu program sayesinde hem çocukların zeka gelişimine katkıda bulunuyoruz hem de çocuklarımıza teknolojiyi üretme becerisini kazandırıyoruz. Esasında bir katkımız da çocuklarımıza burada girişimci olma ruhu aşılanıyor. Umarız ileride bu çocuklarımızın her biri Google veya Facebook’u kuran girişimciler kadar başarılı olabilecekler” dedi.

İki grup halinde 9-16 yaş arasındaki çocuklara hitap ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Kanık, büyük çocukları sabah saatlerinde, daha küçük yaştaki çocukları da öğleden sonra programa dahil ettiklerinin bilgisini verdi. İki haftalık paketler halinde toplam 5 program planladıklarını belirten Kanık, her programın 2 hafta sürdüğünü ve velilerin yeniden program devam etmek için istekli olduklarını aktardı. Kanık, ayrıca programın sonunda çocuklara katılım belgesi vereceklerini söyledi.

Farklı gruplar halinde yaklaşık 60 çocuğun eğitim göreceği programın ilk gününde eğitmenler tarafından çocuklara kullanacakları aletler ve uygulamalar tanıtıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<