banner359

Her şey Okumak Için

Adana’da yıkılan Mekan İlkokulu ve Ortaokulunun 430 öğrencisi, servis ihalesi eğitim öğretim başlamadan yapıldığı için 4.5 kilometre uzaklıktaki okullarına yaya veya kamyonet kasasında gitmek zorunda kalıyor.3 ayrı binadan ve 7 derslikten...

25 Kasım 2014 Salı 10:44
Her şey Okumak Için
Adana’da yıkılan Mekan İlkokulu ve Ortaokulunun 430 öğrencisi, servis ihalesi eğitim öğretim başlamadan yapıldığı için 4.5 kilometre uzaklıktaki okullarına yaya veya kamyonet kasasında gitmek zorunda kalıyor.
3 ayrı binadan ve 7 derslikten oluşan Mekan İlkokulu ve Ortaokulu’nun 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi başladıktan sonra fiziki şartları yetersiz olduğu için yıkılıp yerine 16 derslikli okul yapılmasına karar verildi. Ancak okullar açıldığı için bina yıkılınca 430 öğrencinin okul sorunu ortaya çıktı.
Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 430 öğrencinin 80’i için yıkılan okulun yanındaki muhtarlık binasını derslik olarak kullanmaya başladı. Geriye kalan 350 öğrenci ise Mekan Mahallesi’ne 4.5 kilometre uzaklıktaki Büyükdikili İlkokulu ve Ortaokulu’na yerleştirildi.
Aileler buna itiraz etmeyerek çocukların eğitimden geri kalmaması için razı oldu. Ancak çocuklar okula gitmeye başlayınca servis problemi ortaya çıktı. Milli eğitim servis ihalelerini okullar açılmadan yaptığı, okul ise 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açıldıktan sonra yıkıldığından çocuklara servis verilemedi. Bunun üzerine her şeye rağmen okumak isteyen çocuklar 4.5 kilometrelik yolu ya yaya olarak ya da kamyonet kasasında gitmek zorunda kaldı.

"KÖPEKLER KOVALIYOR, KAMYONETTEN DÜŞEBİLİRİZ"
Çocuklar okumak istediklerini belirterek, "Biz bütün zor şartlara rağmen okumak istiyoruz. Ancak okulumuz yıkıldığı için mahallemizden 4.5 kilometre uzaklıktaki başka bir okula gidiyoruz. Okula kimi zaman yaya olarak geliyoruz. Yaya geldiğimizde köpekler ve sarhoşlar bizi kovalıyor. Akşam karanlıkta çıkıyoruz. Giderken çok korkuyoruz. Kamyonet ile gelirken de kasasında geldiğimiz için düşme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Ancak biz okuyup doktor, öğretmen, polis olmak istiyoruz. Bunun için bize sadece bir servis versinler. Validen başka bir şey istemiyoruz sadece servis. Çünkü biz bütün zor şartlara rağmen okuyup adam olup devletimize ve milletimize faydalı olmak istiyoruz" dediler.

"BEN OKUMAYIP AMELE OLDUM ÇOCUKLARIM OLMASIN"
2 çocuğu okuyan Adem Dalbudak mahallede çocukların en fazla okumasını isteyen ve onlar için mücadele eden bir veli. Dalbudak, okul saati geldiğinde kapı kapı dolaşıp çocukları evlerinden toplayarak kamyonete bindirip okula gitmesini sağlıyor. Kendisi de çocukların başında bizzat okula giden Dalbudak, "Okulumuz yıkılıp yerine yenisi yapılacağı için böyle rezil olduk. Bize servis vermiyorlar. Ancak ben ortaokul mezunuyum liseden terk ettim. Bu nedenle inşaatlarda çalışıyorum amelelik yapıyorum. Çocuklarım amelelik yapmasın, onlar adam olsun, ekmeklerini kazansınlar diye mücadele ediyorum. Tek isteğimiz bize servis verilsin" diye konuştu.

VELİLER OKUL SERVİSİ İÇİN BELEDİYEYE YÖNLENDİRİLDİ
Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise okulun fiziki şartlarının yetersiz olduğu ve sağlıksız koşullarda çocukların eğitim gördüğü için yıkıldığı belirtilerek, "Çocukların Büyükdikili İlkokul ve Ortaokulu’nda eğitim görmesi sağlandı. Ancak söz konusu yer ’MEB taşıma yoluyla eğitim erişim yönetmeliğinin 8. madde’ hükümlerine uymadığından taşımalı eğitim kapsamına alınmamıştır. Muhtarın ve velilerin büyükşehir belediyesine otobüs seferi tahsisi için başvurmaları söylenmiştir" denildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<