banner359

“Huzurlu Aile, Terbiyeli Çocuk” Konferansı

Uzman Doktor Psikohekim Abdülaziz Yılmaz, bütün dünyanın derdinin çocuk terbiyesi olduğunu söyledi.Bursa’nın İnegöl ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği tarafından tertiplenen “Huzurlu Aile Terbiyeli Çocuk” konferansında konuşan Uzman...

19 Ekim 2015 Pazartesi 12:16
“Huzurlu Aile, Terbiyeli Çocuk” Konferansı
Uzman Doktor Psikohekim Abdülaziz Yılmaz, bütün dünyanın derdinin çocuk terbiyesi olduğunu söyledi.
Bursa’nın İnegöl ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği tarafından tertiplenen “Huzurlu Aile Terbiyeli Çocuk” konferansında konuşan Uzman Doktor Psikohekim Abdülaziz Yılmaz, "Bütün dünyanın derdi çocuk terbiyesi. Her gittiğim yerde aile ve çocuk terbiyesiyle ilgili sorularla karşılaşıyorum. Aile olmak için sevinç ve hüznü paylaşmak lazımdır” dedi.
Yılmaz, “Namaz kılmayı, oruç tutmayı din kitaplarından öğrenirken, psikolojiyi başka kitaplardan öğrenmeye çalışıyoruz, bu yanlıştır. Ev içinde fertlerin birbirini dinlemesi lazım. Çocukların yanında da tartışılmalı; doğruyu, yanlışı çocukların görüp ders çıkarmaları lazım. Haftada bir yapamıyorsanız, iki haftada bir ailenize yarım saat zaman ayırın. Mümkün olan bütün elektronik cihazları kapatın ve gaz lambasının altında sohbet edin. Sen dili yerine ben dilini kullanın ve beden dilini yerinde kullanın. Aile için huzuru kitaplardan öğrenmektense, ona onu sevdiğinizi söyleyin. Eğer öfkelenirsiniz bunu karşı tarafa hissettirin. Aile içinde çocuklar bizi kızdırsa da Allah rızası gözeterek onlara sabır gösterin” dedi.
Terbiyeli bir çocuk yetiştirmenin yollarını anlatan Yılmaz, onlara kolaylaştırıcı olunmasını, yargılamadan yaklaşılmasını, davranışa odaklanılmasını, azarlamaktansa ruhunu okşayan sözler kullanılmasını tavsiy etti. "Dostlarınıza, eşinize, ailenize her zaman merhametli davranın" diyen Psikohekim Abdülaziz Yılmaz, “Cenneti kazandıran merhamettir. Sevginin israfı yoktur. Bir birinizi severek paylaşın. Sabır her şeyin başıdır. Çocuklarınız ne kadar yanlış yaparsa yapsın, onları sınırsız sevip dua edin. Nafakanızı helal yoldan kazanın ve çocuklarınıza zerre miktarı kadar da olsa haram yedirmeyin” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<