İnşaat mühendisliğini seçen başarılı öğrencilere burs

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü 2017 yılında yapılacak ÖSYM sınavında alacağı puana göre tercih edecek en başarılı ilk 5 öğrenci, aylık 500 TL başarı bursu almaya hak kazanacak.Uludağ...

05 Ocak 2017 Perşembe 11:47
İnşaat mühendisliğini seçen başarılı öğrencilere burs

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü 2017 yılında yapılacak ÖSYM sınavında alacağı puana göre tercih edecek en başarılı ilk 5 öğrenci, aylık 500 TL başarı bursu almaya hak kazanacak.

banner380

Uludağ Üniversitesi, geçen yıl başlattığı başarı bursu uygulamasını 2017 yılında da sürdürecek. Başarı bursu projesine 2017 yılının ilk desteği OYTAŞ-Yıldız Uluslararası İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş.’den geldi. OYTAŞ-Yıldız İnşaat, UÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü 2017 ÖSYM puanına göre seçen ve yerleşen ilk 5 öğrenciye aylık 500 TL verecek. Yıl içerisinde toplam 9 ay bu bursu almaya hak kazanacak olan öğrenciler, ilerleyen senelerde not ortalamasını 2,5 üzerinde tutturduğu müddetçe bursu mezun oluncaya kadar almaya devam edecek.

UÜ Rektörü Yusuf Ulcay, “Projemiz gerek mahalli idarelerden, gerekse firmalardan ciddi destek gördü. Üniversitemiz de bu proje sayesinde en çok tercih edilen ilk 5 üniversite arasına girdi. Geçtiğimiz yıl Uludağ Üniversitesi’ni tercih eden her 4 öğrenciden biri ilk sıraya üniversitemizi yazdı. İnşaat Mühendisliği Bölümü’müz de bu protokolden en çok nasibini alan bölümlerimizden birisi oldu. Başarılı öğrencilerin bölümü seçme yüzdesi geçtiğimiz senelerin çok üstüne çıktı. Bizim bu proje ile amacımız ÖSYM’nin yaptığı sınavda başarılı olan öğrencileri Uludağ Üniversitesi’ne çekmekti. Bu sene verilere baktığımızda hedefimize ulaştığımızı görüyoruz. Projenin bir domino etkisi oluşturacağına inanıyoruz. Başarılı öğrenci, başarılı öğretim üyelerini getirecektir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<