Kız Lisesi’ne Uludağ Üniversitesi’nden destek

Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile Bursa Anadolu Kız Lisesi iş birliği yapacak.İki tarafın yöneticileri tarafından imzalanan protokol sayesinde Kız Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler bilimsel ve akademik olarak Uludağ Üniversitesi tarafından...

12 Şubat 2018 Pazartesi 11:27
Kız Lisesi’ne Uludağ Üniversitesi’nden destek

Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile Bursa Anadolu Kız Lisesi iş birliği yapacak.

banner380

İki tarafın yöneticileri tarafından imzalanan protokol sayesinde Kız Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler bilimsel ve akademik olarak Uludağ Üniversitesi tarafından desteklenecek. İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, lise öğrencilerine proje yapma fikrini aşılamayı hedeflediklerini vurguladı. Uludağ Üniversitesi olarak bu yıl yedincisini düzenledikleri ‘İyi Fikir Yarışması’nda ilk kez lise 3. sınıf ve son sınıf öğrencilerini eklediklerini aktaran Rektör Yusuf Ulcay, “Bursa’daki lise öğrencilerini bu seneki İyi Fikir Yarışması’na alacağız. Fakültelerimizin her biri tematik bir alan belirleyecek ve lise öğrencileri bu alanda yarışabilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne göndereceğiz. Onlar da afişlerle bütün okullarda duyuracaklar. Öğrencilerimiz de bu yarışma vesilesiyle daha üniversiteye gelmeden proje yapma fikrine alışmış olacaklar. Nasıl şekilleneceği, bütçesinin nasıl oluşacağı gibi bir projenin bütün aşamalarını test etmiş olacaklar. Burada asıl maksat, öğrencinin bir fikri nasıl olgunlaştıracağını ve ortaya çıkaracağını göstermektir” diye konuştu.

Anadolu Kız Lisesi Müdürü Zehra Özbek ise şehrin en köklü ve eski eğitim kurumlarından birisi olduklarını kaydetti. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Okul Müdürü Zehra Özbek hazırlanan protokole birlikte imza attı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<