Lise son sınıf öğrencilerine müjde!

Bakan müjdeyi verdi

19 Temmuz 2014 Cumartesi 21:00 2014-07-19 21:02:30
Lise son sınıf öğrencilerine müjde!
Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı, üniversite sınavını kazandığı halde lisede tek dersten kalan öğrencilere sınav hakkı vereceklerini ve devamsızlıktan kalan öğrencilerin devamsızlıklarını dikkate almayacaklarını söyledi. Avcı, "Ben de üniversiteye böyle girmiştim" dedi. Avcı ders kitaplarının da birinci ve ikinci dönemde ayrı ayrı okutulmak üzere ikiye ayrılacağını bildirdi.




Başkent Öğretmenevi'nde eğitim muhabirleriyle iftarda bir araya gelen Avcı, eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Tek dersten kaldığı halde üniversiteyi kazanan lise son sınıf öğrencileri için bir düzenleme yapılıp yapılmayacağına ilişkin olarak Bakan Avcı, "Bir sınav hakkı vereceğiz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu hakkı bu yıl da vereceğiz. Devamsızlıktan kalanların devamsızlığının dikkate alınmayacağı da bir düzenleme yapacağız" dedi.


Ders kitabı yerine fasikül dönemi


Öğrencilerin kalın ders kitaplarını taşımakta güçlük çektiği ve bunun önlenmesi için bir çalışma yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine Avcı, "Müfredatı sadeleştirmeyi planlıyoruz. Sadece çantada değil, kafada taşımakta da problemli olan bir müfredatımız var. Ders kitaplarının biraz daha incelmesini sağlayacağız" dedi. Avcı, bütün ders kitaplarının yarı yıla göre düzenleneceğini söyledi. Mevcut kitaplarda bir sonraki dönemin konularının bile yer aldığını öğrencilerin boştan yere birinci dönemden itibaren ikinci dönemin konularını taşımaya başladığını kaydeden Avcı, "Kitapları fasikülleştirebilirsek çok iyi olur. Olmazsa kitaplar birinci ve ikinci dönem olmak üzere ayrılacak ve öğrenciler rahatlayacak" diye konuştu. Avcı, uygulamanın 2015-2016 eğitim öğretim yılına yetişeceğini söyledi.


Yardımcı ders kitaplarına sıkı denetim


Ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının yanı sıra öğrencilerin yardımcı kitaplara yönlendirildiğini ve bu nedenle velilerin büyük maddi sıkıntı yaşadığının hatırlatılması üzerine ise Avcı, bu kitapların önümüzdeki yıldan itibaren bakanlık olarak çok sıkı denetleneceğini söyledi. Yardımcı ders kitabı sektörü oluştuğunu ve bazı öğretmenlerin öğrencileri bilinçli olarak buralara yönlendirdiğini belirten Avcı, "Biz ders kitaplarımızı iyileştirmek için çalışma yapıyoruz. Biz ne kadar iyi olursak bir o kadar yardımcı ders kitaplarına olan ilgi azalır" diye konuştu.

Son Güncelleme: 19.07.2014 21:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<