banner359

Müezzinoğlu Okul Açtı

Bursa’da, Has Asansör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açıldı. Okuldaki asansör kulesi ile yetişecek öğrenciler, Türkiye’deki asasör teknolojisini üst seviyelere çıkaracak.Has Asansör Mesleki...

20 Ekim 2015 Salı 19:43
Müezzinoğlu Okul Açtı
Bursa’da, Has Asansör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açıldı. Okuldaki asansör kulesi ile yetişecek öğrenciler, Türkiye’deki asasör teknolojisini üst seviyelere çıkaracak.
Has Asansör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 24 derslikten ve 11 atölyeden oluşuyor. 6 milyon 320 bin liraya mal olan okulda ayrıca 4 laboratuar ve 3 adet teknoloji alanı bulunuyor. Okul, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı törenle açıldı.
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Münir Karaloğlu, "Devletimiz sizler için çalışıyor. Siz okuyun, vatanınıza, sevdiklerinize, milletinize hizmet eden bir fert olun diye hiçbir masraftan çekinmiyor. Yeter ki sizler okuyun. Elbette her biriniz üniversite kazanacaksınız diye bir durum yok. En azından okuduğunuz bu okuldan kalifiye birer eleman olarak mezun olacaksınız. Çünkü şu an sanayimizde gerçekten ara eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Emin olun ki meslek liselerimiz geleceğin vazgeçilmez okulları olacak" dedi.
Okulda bir uygulama kulesi kurulacağı müjdesini veren Karaloğlu, "Son dönemde Türkiye’de asansör kazaları sıklıkla yaşandı. Hala asansör teknolojisinde ve bakımlarında sıkıntısı olan bir ülkeyiz. Bursa’da da çok sayıda asansör imalatçısı var. Buradan yetişecek çocuklarımız, asansör imalatını ve bakımını burada uygulamalı olarak öğrenecek" diye konuştu.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise, "İnanıyorum ki Has Asansör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri geleceğe ışık tutmada öncü olacak. Geleceğe birlik ve beraberlik içerisinde hiç tereddüt etmeden yürüyecek" dedi.
Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesilerek eğitim ordusuna eklenen okulda, Bakan Müezzinoğlu incelemelerde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<