Öğrencilere Bir “Altın Bilezik” Daha

Şirketlerin Son Dönemlerde Giderek Artan Ar-ge Personeli İhtiyacini Göz Önüne Alan Uludağ Üniversitesi, Makine, Otomotiv Ve Endüstri Mühendisliği Bölümlerinde Okuyan Öğrencilere Ek Eğitimler Vererek, Kollarına Birer Altın Bilezik Daha Takacak.

12 Ocak 2016 Salı 11:16
Öğrencilere Bir “Altın Bilezik” Daha
Şirketlerin son dönemlerde giderek artan Ar-Ge personeli ihtiyacını göz önüne alan Uludağ Üniversitesi, makine, otomotiv ve endüstri mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilere ek eğitimler vererek, kollarına birer altın bilezik daha takacak.
Ar-Ge uzmanı yetiştirmek üzere Uludağ Üniversitesi’nin Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (USEM) ile Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER), Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ile ortaklaşa eğitimler başlatıyor.
KARMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memet Zencirkıran, özel sektörde son dönemlerde Ar-Ge personeline çok daha büyük ihtiyaç duyulduğunu, gelen talepler doğrultusunda da bu eğitimleri düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.
Otomotiv, tekstil, mobilya, elektronik gibi sektörlerden yetişmiş Ar-Ge personeline yönelik büyük talep geldiğini, bu konularda öğrencilere ek eğitimler vererek uzman ihtiyacını gidermeyi hedeflediklerini kaydeden Zencirkıran, şehir dışından bile eğitim talepleri geldiğini belirtti.
AR-GE OKULUNA DÖNÜŞECEK
USEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şükrü Dokur da pilot uygulama olarak makine, otomotiv ve endüstri mühendisliği ile başlatacakları eğitimlerin daha sonra ‘Ar-Ge Okulu’na dönüştürüleceğini bildirdi. Dokur, eğitimlerin, Uludağ Üniversitesi ile ODTÜ öğretim üyeleri ve Ar-Ge birimi olan firmaların uzmanları tarafından teorik ve uygulamalı olarak verileceğini de sözlerine ekledi.
Ar-Ge personeli yetiştirme eğitimlerinin ilki Şubat-Ağustos 2016 döneminde mühendislik alanında yapılacak. Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği son sınıfta okuyan veya aynı mühendislik dallarında yüksek lisans yapan öğrencilerin yararlanacağı eğitimler 50 gün sürecek. Cumartesi ve pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında toplam 300 saati kapsayacak eğitimler ücretsiz olacak.
Eğitimden yararlanmak isteyen öğrencilerin 15 Ocak 2016 tarihine kadar KARMER’e müracaat etmeleri gerekiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<