banner359

Okullarda Kaynak Kitap Yasağında İlk Açığa Alma!

09 Ekim 2016 Pazar 00:59 2016-10-09 01:02:11
Okullarda Kaynak Kitap Yasağında İlk Açığa Alma!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yayınladığı genelge ile okullarda kaynak kitap aldırılmasını yasaklamıştı. Bu kapsamda velilere zorla kitap aldıran öğretmen ve idareciler için soruşturma açılacak.

2016-2017 eğitim-öğretim yılı ikinci haftası itibarı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Devlet kitapları haricinde kaynak kitap kullanılması kesin bir dille yasaklanmıştı. Kaynak kitap kullanan, kullanmasına izin veren ve velileri bu kapsamda zorlayanlar hakkında soruşturma açılacağı dile getirilmişti.

Bu kapsamda 4 okul müdürü hakkında soruşturma başlatılarak açığa alma işlemi başladı bile. Velilere kaynak kitap veya aldırıldığı iddiası ile Sakarya’da 4 okul müdürü açığa alındı. İlk ve ortaokul müdürleri ile ilgili olarak açığa alınmalar sonucunda soruşturma müfettişler tarafından sürüyor. 

Son Güncelleme: 09.10.2016 01:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<