Özel okul desteği için son gün 18 Ağustos!

Özel okullarda okumak isteyen öğrencilerin, üniversite eğitimine dek devlet desteği alabilmek için, 18 Ağustos'a kadar başvurması gerekiyor.

09 Ağustos 2014 Cumartesi 17:50 2014-08-09 17:53:39
Özel okul desteği için son gün 18 Ağustos!
Milli Eğitim Bakanlığı 2014-2015 eğitim yılında özel okullar için verilecek eğitim öğretim teşvikine ilişkin ayrıntıların yer aldığı e-Kılavuz’u hazırladı.



Vatan Gazetesi'nin haberine göre, koşullar şöyle belirlendi:
- Destek almak isteyen özel okullar ve öğrenciler 18 Ağustos’a kadar başvuru yapacak. Destekten yararlanacaklar 28 Ağustos’ta ilan edilecek. 
- 4 Eylül’de destek verilecek özel okul kontenjanları duyurulacak. 
- Destekten yararlanacak öğrencilerin tercihleri 5-9 Eylül’de alınacak. En fazla 15 tercih yapılacak. 
- Yerleştirme sonuçlarının 10 Eylül’de belli olmasının ardından kesin kayıtlar bu tarihten itibaren 18 Eylül’e kadar yapılacak. Yedek öğrenci kayıtları ise 19 Eylül’de ilan edilip, 22-30 Eylül’de gerçekleştirilecek. 
- Okul öncesi eğitim kurumlarında (anaokulu ve ana sınıfları) öğrenim görecek yaşları 48-66 ay arasında olan öğrencilerin velileri, teşvik için resmi okullardan e-Okul’daki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvuru yapabilecek.

 
- İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin velileri, eğitim ve öğretim desteği için e-Okul üzerinden öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi okul müdürlüklerine başvurabilecek. 
- Öğrenciler okulun öğrenim süresi sonuna kadar destekten yararlanacak. Sınıf tekrarı yapanlar hakkını yitirecek. 
- Öğrencilerin eğitim ve öğretim destek bedelinin yüzde 35’i kasım, yüzde 35’i şubat ve yüzde 30’u haziran ayında olmak üzere okullarına ödenecek. 
- Öğrencinin farklı bir okula nakil olmaları halinde, nakil olduğu okulun türüne göre eğitim ve öğretim desteği ödemesine devam edilecek. 


REKOR BAŞVURU TABAN PUANLARI YÜKSELTTİ



TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından, yabancı özel okullarda ilk ön kayıtlar önceki gün tamamlandı. Dün ise kalan kontenjanların doldurulması için ikinci ön kayıt dönemi için okulların son taban puanları ve kalan kontenjanları açıklandı. 



Bu yıl devlet liselerinin puanlarının belli olmamasından dolayı, 500 ile 3 bin TL arasındaki başvuru ücretini gözden çıkaran veliler, kendilerini garantiye alabilmek için özel okullara rekor sayıda başvuruda bulundu. Geçtiğimiz yıllarda ikinci ön kayıtlara geçildiğinde taban puanlarda düşüş olurken, bu yıl ilk defa okulların puanları yükseldi. Türkiye Özel Okullar Derneği Eş Başkanı Cem Gülan, ”Resmi okullarda öğrencinin nereyi kazandığını henüz bilmemesi ve velilerin çocuklarının garantiye almaya çalışması özel okullara olan talebin artmasına neden oldu” dedi. 


DÖNÜŞEN DERSHANE SAYISI 326



Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) dershanelerden özel okula dönüşmek için 463 başvuru geldi. Bu kurumlardan 326’sı gerekli işlemleri eksiksiz olarak tamamlayarak dönüşüm programına kabul edildi. Böylece yedi dönem halinde alınacak başvuruların ilk etabında, 3 bin 961 dershaneden yaklaşık yüzde 8’i özel okula dönüşme yoluna girmiş oldu. 



Dönüşüm programına kabul edilen kurumların listesi ve dağılımlarına göre İstanbul , 104 başvuruyla ilk sırayı aldı. İstanbul’u 28 başvuruyla Ankara , 23 başvuruyla Bursa izledi. Başvurular 1 Eylül 2015’e kadar sürecek.

Son Güncelleme: 09.08.2014 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<