banner359

Ruanda lisansüstü eğitimde işbirliği arayışında

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı Makamında Ziyaret Eden Ruanda’nın Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, Ülkesindeki Yükseköğretimin Durumu Hakkında Bilgi Verdi.

09 Eylül 2016 Cuma 14:40
Ruanda lisansüstü eğitimde işbirliği arayışında
Orta Afrika ülkelerinden Ruanda Cumhuriyeti, Uludağ Üniversitesi ile eğitimde işbirliği yapmak istiyor.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı makamında ziyaret eden Ruanda’nın Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, ülkesindeki yükseköğretimin durumu hakkında bilgi verdi. Ruanda’da sürdürülebilir ekonomik büyümeyi ve kalkınmayı sağlayabilmek için yükseköğrenime erişimi artırmak istediklerini belirten Büyükelçi Nkurunziza, halen Türk üniversitelerinde 168 öğrencinin eğitim gördüğünü, bunların 4’ünün Uludağ Üniversitesi’nde bulunduğunu söyledi. Ruandalı öğrencilerin lisansüstü eğitimlerini de Uludağ Üniversitesi’nde yapmalarını çok istediklerini ifade eden Büyükelçi Nkurunziza, Rektör Yusuf Ulcay’la bu konuda yapılabilecekleri ele alacaklarını kaydetti.
Rektör Ulcay da, Uludağ Üniversitesi’nin Türkiye dışından gelecek öğrencilere her zaman kucak açtığını belirterek, işbirliğinin lisansüstü seviyede de sürmesinden memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<