Sağlık ordusunun yeni neferleri BUÜ’den mezun oldu

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi, düzenlediği 46. dönem mezuniyet töreni ile 377 mezununu daha sağlık ordusuna dâhil etti.

22 Haziran 2021 Salı 11:39
Sağlık ordusunun yeni neferleri BUÜ’den mezun oldu

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi, düzenlediği 46. dönem mezuniyet töreni ile 377 mezununu daha sağlık ordusuna dâhil etti.

BUÜ Tıp Fakültesi 2020-2021 eğitim-öğretim dönemini tamamladı. Fakülte yönetimi tarafından organize edilen 46. dönem diploma töreni Görükle Kampusunda gerçekleştirildi. Törene Bursa Valisi Yakup Canbolat, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem, BUÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rıdvan Ali, Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tüm mezun öğrencilerin sahnedeki yerlerini almasının ardından açılış konuşması yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, pandeminin ardından yüz yüze bir mezuniyet töreni gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Türkiye ve dünya sağlık ordusuna yaklaşık 377 hekim daha katacaklarını açıklayan Dekan Prof. Dr. Ekrem Kaya, “Mezunlarımızın arasında 24 uluslararası mezunumuz da bulunmaktadır. Ülkemizde her yıl tıp fakültesi sayısı artıyor. Ülkemizde hasta başına düşen doktor sayısı Avrupa Birliği ortalamasının altında olsa da bu açık her geçen yıl hızla kapanıyor ve birkaç yıl içerisinde bu ortalamaya ulaşacağız. 2023 yılında ülkemizde hekim sayısının 200 bini geçmesi hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

Yeni meslektaşlarına da görevlerinde başarılar dileyen Prof. Dr. Ekrem Kaya, “Eğitim süreçleri içerisinde ailelerin bizlere emanet ettiği öğrencilerimizin her birini kendi evladımız gibi gördük. Bildiklerimizi esirgemeden aktardık. Onlara sadece mesleki bilgi değil, hayatı, profesyonelliği, insanlığı, sorumluluğu ve görev bilincini elimizden geldiğince öğretmeye çalıştık. Onları ilk gün huzurlarınızda giydirdiğimiz beyaz önlükler gibi lekesiz, pırıl pırıl bir şekilde işledik, yapılandırdık ve hayata hazırladık. Bugün onları aldığımızdan daha donanımlı bir şekilde sizlere teslim ediyoruz" dedi.

banner380

Kürsüye çıkan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise konuşmasında; “Bizim kültürümüzde iki meslek doğrudan insana dokunur. Bunlardan biri ilahiyatçılar, diğeri ise hekimlerdir. Hekim kelimesinin Türkçemizdeki tam karşılığı bilge kişi demektir. Bilge kişi her zaman adaletli olmak zorundadır. Bilen kişi ancak adil olur. Adil olan da bilgece iş yapmış olur. İşte o zaman yaşanabilir bir dünyaya kavuşuruz. Genç hekim kardeşlerimize sesleniyorum; 6 yılı tamamladınız, ardından 4 yıl uzmanlık eğitimi, daha sonra 4 yıl yan dal eğitimi. Hayatınızın baharı gitmiş oluyor. Ancak bu fedakarlıklar, insan dediğimiz varlığa verilen değerin karşılığıdır. Böylesine önemli bir görevi ifa edeceksiniz. Sizleri bu donanımla yetiştiren hocalarımıza şükran borcumuz var. Kıymetli anneler ve babalar da çocukları ile ne kadar övünseler azdır. İnşallah bu çocukların yapacakları her türlü iyilik sizlere de yansıyacaktır. Hepinizin yolu açık olsun” diye konuştu.

Dönem birincisinin belgesi Vali Canbolat’tan

Bursa Valisi Yakup Canbolat, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, 46. dönem birincisi olan Dr. Merve Ülker’e anı belgesi ve hediyesini teslim etti. Tören, 377 öğrencinin anı belgelerini almaları ve kep fırlatmalarının ardından sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<