banner359

TEOG SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI !

1 milyon 282 bin öğrencinin merakla beklediği TEOG sınavının soru ve cevapları açıklandı.

30 Nisan 2015 Perşembe 14:37 2015-04-30 14:39:29
TEOG SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI !

 EOG sınavları bugün saat 12.00’de tamamlandı. İşte 1 milyon 282 bin 512 öğrencinin merakla beklediği TEOG soru ve cevapları...

1 milyon 282 bin 512 ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin iyi bir liseye girmek için yarıştığı TEOG ortak sınavları bugün sona erdi. Son oturum saat 12.00’de tamamlandı.

Öğrenciler soru ve cevaplarını kontrol ederek, tahmini netlerini hesaplayabilecek.  

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında ortaokul 8´inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavının soru ve cevaplarını, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğretmenlerin anlatımıyla videolu olarak yayımladı.
 

TEOG DİN SINAVI SORU VE CEVAPLARI


TEOG MATEMATİK SINAVI SORU VE CEVAPLARI


TEOG TÜRKÇE SINAVI SORU VE CEVAPLARI


MAZERET SINAVLARI 16-17 MAYIS'TA
 
Mazeret sınavları ise 16-17 Mayıs´ta gerçekleştirilecek. Sonuçlar haziran ayında açıklanacak.
 
Ortak sınavların gerçekleştirileceği günlerde, sınavların yapıldığı okullardaki 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ve ortaokullarla aynı bahçede eğitim gören diğer okullardaki öğrenciler ders yapmayacak.

EBA NEDİR?
 
MEB´in eğitim bilişim ağı EBA´da farklı içeriklerle hazırlanmış 150 binin üzerinden dijital eğitim içeriği bulunuyor. Bakanlık, EBA portal üzerinden merkezi ortak sınavlara girecek 8. sınıf öğrencileri için 6 dersten hazırladığı ders videolarını bir süre önce yayımlamaya başlamıştı.
 
Portala, cep telefonlarından, tabletlerden ya da tüm bilgisayarlardan ulaşılabiliyor. Her kademede öğrencinin videolu ders içeriklerine ulaşabildiği EBA portalının 2 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.


Kaynak:haber3

Son Güncelleme: 30.04.2015 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<