banner359

TOBB’dan Okul Ve Cami

Bursa İmam Hatip Okulları Mezunları Ve Mensupları Derneği’nin (bihmed) De Desteğiyle Yapılacak Yatırımın Protokolü Bihmed’de İmzalandi.

05 Aralık 2015 Cumartesi 12:35
TOBB’dan Okul Ve Cami
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) katkılarıyla BTSO Eğitim Vadisi’ne imam hatip lisesi ve cami inşa edilecek.
Eğitim Vadisi’ne imam hatip lisesi ve günümüz özgün mimarisine uygun bir cami kazandırılıyor. Bursa İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (BİHMED) de desteğiyle yapılacak yatırımın protokolü BİHMED’de imzalandı. Vali Münir Karaloğlu, okulu ve camiiyle örnek bir projenin hayata geçirileceğini kaydetti. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyelerine katkılarından dolayı teşekkür eden Vali Karaloğlu, “Bursa’da eğitimin fiziki alt yapısının iyileştirilmesi konusunda güzel çalışmalara imza atılıyor. Hayırsever vatandaşlarımızın eğitime büyük katkısı var. Birçok yeni okul inşaatı devam ediyor. Eğitimin kalitesi her geçen dönem artıyor. Biz her şeyin en iyisini yapabiliriz. Bu konuda sivil topluma büyük görev düşüyor. Bursa , bu noktaya geldiyse, en önemli sermayesi yetişmiş insan gücü olduğunu unutmayalım. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Eğitim Vadisi ve şu an yürüttüğü eğitim projeleriyle yine Türkiye’ye örnek oluyor” dedi.
“BTSO’NUN OKULLARINDA 12 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 72 şehirde okul yatırımı olduğunu, BTSO olarak da Bursa’da eğitim yatırımlarına büyük önem verdiklerini kaydetti. Eğitim Vadisi’ndeki bu yatırımın yapılmasında emeği geçen TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Başkan Burkay, “BTSO olarak yönetime geldiğimiz andan itibaren Bursa’nın sahip olduğu potansiyeli, geleceğe taşımak adına projeleri hayata geçiriyoruz. Şu ana kadar Bursa’da yatırımını tamamladığımız okullarda 12 binin üzerinde öğrencimiz eğitim görüyor. Bu gücün daha iyiye dönüşmesi için çalışıyoruz. Bu noktada eğitim, bizim için önemli bir konu. Odamız bu konuda kentimize çok önemli projeler ve yatırımlar kazandırdı. Eğitim Vadisi’nde imam hatip lisesi ve caminin ihtiyacı vardı. Bu konuda önemli bir adımı attık” dedi.
Eğitime yapılan yatırımların Türkiye’nin geleceğine yapılan yatırım olduğunu ifade eden Başkan Burkay, “BTSO olarak eğitime yönelik yatırımlarımıza devam edeceğiz. Geleceğimize yapılan yatırımlar, Türkiye’nin hedeflerine daha kolay ulaştıracaktır” şeklinde konuştu.
BTSO’nun eğitime yönelik katkılarından dolayı teşekkür eden BİHMED Başkanı Kadir Oruç ise imam hatip okullarının bundan sonra kurucu bir görev üstleneceğini ifade etti.
Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, Başkan Burkay ve BİHMED Başkanı Oruç, İmam Hatip Lisesi ve Cami Projesi için protokolü imzaladı. Programın sonunda Kadir Oruç, katkılarından dolayı Başkan İbrahim Burkay’a plaket takdim etti.
TOBB tarafından BTSO’nun destekleriyle yaptırılacak olan imam hatip lisesi, 45 derslik kapasiteli olacak. Proje çerçevesinde günümüz modern mimarisine uygun 2 bin metrekarelik cami inşa edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<